Marmara Üniversitesi Engelli Öğrenci Biriminden Okuyucu-İşaretleyici Desteği Eğitimi

Marmara Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü tarafından okuyucu-işaretleyici gözetmenlere yönelik düzenlenen eğitim Dr. İbrahim Üzümcü Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Eğitimin amacını ve içeriğini katılımcı öğretim görevlilerine aktaran Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Öğretim Görevlisi Zuhal Pek, üniversite bünyesinde 235 engelli öğrencinin olduğuna dikkat çekerek bu tür eğitimlerin öğrencilerin başarısını artırmak için etkili ve gerekli olduğunu söyledi.

‘Yeni normal’de eğitim ve sınavların usul ve esaslarını konu alan eğitime Eğitimde Görme Engelliler Derneği (EGED) İstanbul Sorumlusu  ve  İstanbul Üniversitesi Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi Koordinatör Yardımcısı  Ilgın Aydınoğlu ve Eğitimde Görme Engelliler Derneği (EGED) Yönetim Kurulu Üyesi ve 2. Mehmet Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Ali Öztürk katıldı. Eğitim programında katılımcılara örnek sorular üzerinden sözel ve sayısal soruların nasıl okunacağı aktarıldı.