Marmara Üniversitesi Erasmus ile Gelen Öğrenci Sırasında Zirvede

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından “2018 Yılı Üniversite İzleme ve Değerlendirme Raporları” açıklandı.

Her bir üniversiteye ait, 5 ana gösterge ve 45 alt gösterge doğrultusunda oluşturulan raporlarda; üniversitesimiz “Uluslararasılaşma” kategorisinde, “Uluslararası değişim programları kapsamında gelen öğrenci sayısı” göstergesine göre 1. sırada yer aldı.

Üniversitemiz Erasmus Koordinatörlüğü’nden yapılan açıklamada: “Bu başarının kazanılmasında; üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Erol Özvar’ın eğitim-öğretimin uluslararasılaşmasına verdiği önem ve teşvik büyük rol oynamaktadır. Ayrıca, ‘Uluslararası İlişkiler ve Akademik İşbirliği Ofisi’ personelinin, Fakülte/Erasmus Koordinatörleri ile iş birliği halinde yürüttüğü, gelen öğrenci sayısı ve memnuniyetini arttırmaya yönelik uygulamaların etkisi de görülmektedir.” sözleri sarfedildi. 

Söz konusu başarıda, üniversitemize gelen Erasmus öğrencileri için çeşitli çalışmalar yürüten ESN Marmara topluluğunun katkısı da oldukça büyüktür.

Esn Marmara Nedir?

Marmara Üniversitesi bünyesinde, 2009 yılında kurulan ESN Marmara topluluğu; Erasmus programı ile okulumuza gelen öğrencilerin yaşadıkları deneyimi daha kolay kılabilmek ve daha keyifli hale getirebilmek için çalışmaktadır. Öğrencilerin evlerinden uzakta hissetmemelerini sağlamak adına çalışan topluluk; sosyalleşebilecekleri alanlar yaratmakta, kültürümüze adapte olmalarını sağlamaktadır.

Bu amaçla yıl içerisinde çeşitli etkinlikler organize eden ESN Marmara; üyelerin bir araya gelerek sohbet etme imkanı yakaladığı kahvaltılı Aile Günü, Mezun Sohbetleri, City Game gibi etkinlikler düzenlemektedir. Düzenlediği etkinlik ve gezilerle; değişim öğrencilerinin ülkemizi daha iyi tanımalarına, ülkemizde ve dünyada yaşananlara karşı farkındalık oluşturarak öğrencilerin Erasmus+’ın eğitici  yanını tecrübe etmelerine olanak sağlamaktadır. Mülteci çocuklara yardım, sokak hayvanlarını besleme ve evsizlere çorba dağıtımı gibi projelerle; sosyal sorumluluk bilinci kazanmalarına yardımcı olmaktadır.

Şu an 37 aktif üyesi olan ESN Marmara; Etkinlik, Finans (FICO), İletişim (ComCom), Sosyal İçerme (SIT), Araştırma & Geliştirme (R&D) olmak üzere bünyesindeki beş komite ile çalışmalarını sürdürmektedir.  

“ESN Marmara çok güzel!” sloganını benimseyen ekip; Erasmus misafirlerimizin, kendilerini bu büyük Marmara ailesinin bir parçası olarak görmelerini sağlamaktadır.

ESN ile ilgili detaylı bilgi için: 

https://esn.org/blog/making-exchange-students-feel-home-esn-section-spotlight

 

Haber: Nida Şenler

HIZLI ERİŞİM