Marmara Üniversitesi Erasmus+ Programı Kapsamında En Yüksek Hibeyi Alan Türk Yükseköğretim Kurumu Oldu

Marmara Üniversitesi, Avrupa Birliği ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yürütülmekte olan Erasmus+ Bireylerin Öğrenme Hareketliliği (KA131) kapsamında Türkiye’deki yüksek öğretim kurumları arasında en yüksek hibeyi almaya hak kazanan kurum oldu.

Marmara Üniversitesi, her yıl yüzlerce öğrenci ve akademik-idari personelini yurtdışında eğitim ve iş tecrübesi deneyimi ile tanıştırmaya devam ediyor. Bu kapsamda Avrupa Birliği ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından tahsis edilen toplam hibe miktarı her yıl artıyor ve 2015 yılından bu yana Türkiye’deki yüksek öğretim kurumları arasında en yüksek hibeyi almaya hak kazanan üniversite olma başarısını sürdürüyor. 2014-2020 yılları arasında Erasmus+ programı kapsamında öğrenci ve personel değişimi alanında yakalanan başarılı ivmenin 2021-2027 döneminde daha fazla proje, öğrenci ve personel değişimi vasıtasıyla artırılması hedefleniyor. 

2022 Proje Dönemi’ne ilişkin Türkiye Ulusal Ajansı tarafından açıklanan Hibe Dağıtım Sonuçlarına göre Marmara Üniversitesi Erasmus+ Bireylerin Öğrenme Hareketliliği (KA131) kapsamında toplam 1.575.090 Avro hibe almaya hak kazanarak 203 üniversite arasından en yüksek hibeyi almayı başaran kurum oldu. Uzun yıllardır öğrenci gönderme ve misafir etme konusunda göstermiş olduğu başarılı performans sayesinde her yıl düzenli olarak kendisine tahsis edilen hibe miktarını yükseltmeyi başaran Marmara Üniversitesi’ni, sırasıyla Ankara Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi takip etti.

2022 Proje Dönemi’nde de sürdürmekte olduğumuz bu güzel başarının üniversitemiz, öğrencilerimiz, akademik kadromuz, idari personelimiz ve tüm paydaşlarımız için hayırlı olmasını temenni ederiz.

2022 Dönemi Erasmus+ KA131 Hibe Dağıtım sonuçlarına buradan ulaşabilirsiniz.

https://www.ua.gov.tr/haberler/2022_yuksekogretim_ka131/

 

 

 

HIZLI ERİŞİM