Marmara Üniversitesi Erasmus+ Programı Kapsamında En Yüksek Hibeyi Alan Yükseköğretim Kurumu Oldu

Marmara Üniversitesi, 2023 Erasmus KA131 projesi kapsamında yine Türkiye'de bulunan yükseköğretim kurumları arasında en yüksek hibeyi almaya hak kazandı.

Bu proje kapsamında Marmara Üniversitesi, her yıl 700’e yakın öğrencisini AB ülkelerindeki üniversitelere Öğrenim Hareketliliği ile göndermekte ve 100’e yakına öğrencisine de staj imkânı sunmaktadır. Yine bu proje ile 40’a yakın akademik ve 20’ye yakın idari personele de ders alma-verme deneyimi sunmaktadır.

2003 yılında pilot üniversite olarak programa katılan Marmara Üniversitesi, her yıl yüzlerce öğrencisine, akademik ve idari personeline yurtdışında eğitim ve iş tecrübesi deneyimi sağlamaktadır. 2014 yılından beri en çok öğrenci gönderen ve uluslararası değişim öğrencileri tarafından da en çok tercih edilen Marmara Üniversitesi, her yıl düzenli olarak kendisine tahsis edilen hibe miktarını yükseltmeyi başarmış ve hibe sıralamasında dikkat çeken bir fark ile 2023 döneminde de birinciliğini korumuştur.

2023 Dönemi Erasmus+ KA131 Hibe Dağıtım sonuçlarına buradan ulaşabilirsiniz.