Marmara Üniversitesi "Erişilebilirlik Menüsü Projesi" Ödüle Layık Görüldü

Türkiye’de engellilere yönelik yürütülen başarılı bilişim hizmetlerinin ödüllendirilmesi amacıyla Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu tarafından bu yıl sekizincisi düzenlenen Engelsiz Bilişim Ödülleri Töreni, Manisa Celal Bayar Üniversitesi ev sahipliğiyle Manisa’da düzenlendi.

Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu'nun düzenlediği “Biltevt2022: Uluslararası Engelsiz Bilişim 2022 Kongresi” kapsamında gerçekleştirilen yarışmada Marmara Üniversitesi internet sayfasının "Erişilebilirlik Menüsü Projesi" ödüle layık görüldü. Ödül, 22 Eylül 2022 Perşembe günü gerçekleştirilen törenle Manisa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Feridun Gülgeç tarafından Marmara Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Şahin ve Bilgi İşlem Daire Başkanı Vedat Yurt’a takdim edildi.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Web Yazılım Birimince geliştirilen ve web sayfasının sol alt köşesindeki turuncu renkli ikon kullanılarak açılan menüden; web sayfası üzerinde renk kontrast, metin/satır görünüm/boyut değişiklikleri gibi birçok ayarın yapılmasına imkân tanıyan kullanıcı dostu yeni uygulama, kısmi görme engelli bireylerin bilgiye erişimini kolaylaştıracak özelliklerle hizmet sunmaktadır. Projede emeği geçen tüm yönetici ve çalışanlarımızı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Marmara Üniversitesi Erişilebilirlik Menüsü Tanıtım Videosu

Uluslararası Engelsiz Bilişim 2022 Kongresi Ödül Töreni