Marmara Üniversitesi Göztepe Kız Öğrenci Yurdu Açıldı

Marmara Üniversitesi yeni bir kız öğrenci yurduna daha kavuştu. Marmara Üniversitesi ile GYODER arasında gerçekleştirilen iş birliği doğrultusunda, Göztepe Kampüsünde daha önce Bankacılık ve Sigortacılık Yüksekokulu tarafından kullanılan bina kız öğrenci yurduna dönüştürülerek Marmara Üniversitesi Göztepe Kız Öğrenci Yurdu adıyla açıldı.

Yurdun açılışına İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kurt, GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kalyoncu ve iş dünyasından çok sayıda davetlinin yanı sıra üniversite yöneticileri ve öğrenciler katıldı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya açılış konuşmasında “Tarihi güzelliklerinin yanında 1453’ten bu yana bir üniversite şehri olan İstanbul’da bugün itibarıyla 825 bine yakın üniversite öğrencisi bulunuyor. Dünyayla yarıştığımız bir alan olan yükseköğrenimde, İstanbul şehir yönetimi olarak öğrencilerin kalacak yerleriyle ilgili durmaksızın gayret ediyoruz. Eş zamanlı olarak YÖK Başkanımızla ve Rektörlerimizle görüşmeler yaparak çözümler üretmeye çalışıyoruz. Dünyanın 13. Büyük metropolü olan İstanbul’un şu anda öğrencilerimiz için barınma kapasitesi 101.108 kişiliktir. Üniversitelerimizin ve YÖK’ün İstanbul’daki üniversitelerin yeni kontenjanlar açma konusunda barınma ihtiyacını da düşünerek hareket etmesi ve konuya özenli yaklaşması önemlidir. Yurt konusu başlığıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı, YÖK Başkanlığı ve Rektörlüklerimizle toplantılar yaparak çözüm üretmeye devam edeceğiz. Şu an 101.108 kişinin ihtiyacını karşılayan kapasiteyi yukarılara taşımak istiyoruz” dedi. Kampüs içindeki yurtlarda kalan öğrencilerin okula yürüyerek gidip geldiğini ancak İstanbul’daki öğrencilerin %80’inin yurttan okula gitmek için toplu taşıma kullandığını belirten Yerlikaya, bunu kampüs içi ya da yakını yurt çalışmalarını çoğaltarak tersine çevirmek gerektiğini belirtti.

İki büyük kurumun örnek iş birliğine, “Gençlerin ihtiyacını çözmek bizim görevimiz, bunları da devlet-millet el ele çözeceğiz. Buna çok iyi bir örnek Marmara Üniversitesi’nin bugün açılan yurdu. Bu anlamda Marmara Üniversitesi Rektörü çok isabetli bir karar vermiş. GYODER de bu konuda desteklerini sunmuş. Burada yaşayacak olan gençlerimiz okullarına yürüyerek gidip gelecek. Gençler adına, aileleri adına, üniversitemiz adına Marmara Üniversitesi Rektörlüğüne ve GYODER yönetimine çok içten teşekkürlerimi sunuyorum” sözleriyle değinen Vali Yerlikaya, “Cumhuriyetimizi, devletimizi, vatanımızı, bayrağımızı emanet edeceğimiz gençlerimizin geleceğe ümitle bakmaları için daha iyi imkanlara kavuşmaları için çalışacağız. Bugün sevincimize ortak olan, buraya gelen ve gelemeyen tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasına son verdi.

Yurdun yapımında emeği geçen herkese teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Mustafa Kurt, “Marmara Üniversitesi Göztepe Kız Öğrenci Yurdu’nun açılışını yapıyor olmaktan son derece mutluyum. Üniversitemiz öğrenci nüfusu açısından Türkiye’nin en büyük üniversitelerinden biridir. Öğrencilerimizin %65’i İstanbul dışından geliyor ve bu nedenle bu çoğunluğun barınma ihtiyacına da cevap vermeye çalışıyoruz. Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi’nde yapımı devam eden yurt binalarımızın yanı sıra Göztepe Kampüsümüzde bugün itibariyle üçüncü kız yurdumuz var artık. GYODER, kız yurdumuza kavuşmamız konusunda bizlere çok önemli bir katkıda bulundu. Normal şartlarda inşaatı çok daha uzun sürebilecek bu proje, GYODER’in desteği ile çok daha hızlı tamamlandı, kendilerine çok teşekkür ediyorum. Burada kalan öğrencilerimizin konforlu ve huzurlu bir yaşamı olacak. Ve Sayın Valimize bugün olduğu gibi gerek barınma gerekse diğer konularda üniversitemizin her ihtiyacında 7/24 yanımızda olduğu için, yardımcı olduğu için çok teşekkür ediyorum” dedi.

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu ise Kasım 2021’de başlayan Marmara Üniversitesi Göztepe Kız Yurdu projesinin tamamlanmasından memnun olduklarını belirterek, 250 farklı sektörün beslendiği gayrimenkul sektörünün birinci önceliğinin barınma ihtiyacı gibi temel bir ihtiyaca cevap veren hizmetler olduğunu söyledi. Kalyoncu konuşmasında “Kent ve yapılarla ilişkiyi nasıl kurarız konularıyla ilgili çalışıyoruz. Tabiat, Teknoloji, Tasarım ve Toplum 4 ana temel konumuz. İstanbul’un en kalabalık üniversitelerinden biri olan Marmara Üniversitemize, ayrıca birçok kadın yönetici yetiştirmiş bir üniversite olması da önemli, katkı vermekten ayrıca memnunuz” dedi.

Tören sonunda yurt binası için bağışta bulunan GYODER üyeleri Süreyya Tayfur (İstanbul Üst Yapı), İhsan Gülay (Gülaylar Grup), Hasan Rahvalı (Ağaoğlu), Serhan Çetinsaya (Artaş İnşaat), Yavuz Öztürk (Halk GYO) Halil İbrahim Demirkan (Orient International), Hasan Gürsel Öztamur (Vakıf GYO), Gülfem Tandoğan (İş GYO) ve Aziz Yeniay’a (24 Gayrimenkul) GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

Konuşmalar ve teşekkür belgeleri takdiminin ardından Vali Yerlikaya, Rektör Kurt ve Başkan Kalyoncu yurdun açılış kurdelesini Marmara Üniversitesi öğrencileriyle birlikte kestiler. Açılışa katılanların yurt binası içindeki odaları ve sosyal olanakların yer aldığı kısımları gezmesinin ardından tören sona erdi.

HIZLI ERİŞİM