Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, Balkan Ülkelerinden gelen Din Görevlileri ile Buluştu 

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) ve Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Vakfı Balkanlardan gelen din görevlisi ve öğreticilerine yönelik, Osmanlı tarihi, Türkiye tarihi, temel İslami ilimler ve güncel meselelere dair, Marmara Üniversitesi ve farklı üniversitelerden gelen öğretim üyeleri tarafından bir hafta süren eğitimler verildi. 

Bölgedeki nitelikli insan gücünün artırılması amacıyla düzenlenen eğitime, Kosova, Makedonya, Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan ve Yunanistan'dan gelen din görevlisi ve öğreticileri katıldı.

Eğitim programına Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı, Prof. Dr. Ali Köse, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi, Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı, Sabahattin Zaim Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğr. Üyesi, Prof.Dr. Hasan Kamil Yılmaz, İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı, Prof. Dr. Feridun Emecen, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi, Doç. Dr. Mehmet Efendioğlu, İstanbul Şehir Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğr. Üyesi,  Doç. Dr. Özgür Kavak, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Öğr. Üyesi, Doç. Dr. Ali Dost Ertuğrul, İstanbul Şehir Üniversitesi Öğr. Üyesi, Doç. Dr Abdurrahman Atçıl, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğr. Üyesi, Doç. Dr. Ali Erken, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğr. Üyesi, İshak Kızılarslan, ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi, M. Zahit Atçıl, katıldılar. 

Programda konuşan YTB başkanı Abdullah Eren de Türkiye'nin yakın coğrafyası ile eğitime yönelik desteklerinin devam edeceğini belirtti.

Haber: Yusuf Kenan Çağlar

HIZLI ERİŞİM