Marmara Üniversitesi Prof. Dr. Asaf Ataseven Hastanesi Ameliyathaneleri Hizmete Açıldı

Marmara Üniversitesi Prof. Dr. Asaf Ataseven Hastanesi ameliyathaneleri 14 Mart 2022’de gerçekleştirilen ilk ameliyatla hizmete açıldı. Rektör Prof. Dr. Mustafa Kurt ve Başhekim Prof. Dr. Hakan Gündüz’ün katılımıyla gerçekleştirilen açılış töreninin ardından ilk ameliyat, Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve ameliyathanelerin yapım sürecinde Başhekim Yardımcısı olarak görev yapmış olan Prof. Dr. Ender Dulundu ile Cerrahi Bilimler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Cumhur Yeğen tarafından yapıldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Mustafa Kurt, “Marmara Üniversitesi Prof. Dr. Asaf Ataseven Hastanesi, temeli önceki yıllarda atılmış ve inşaat süreçleri, deprem güçlendirme çalışmaları gibi nedenlerle hizmete açılması uzun sürmüş bir yapıydı.  2019 yılında Sayın Cumhurbaşkanımızın da talimatlarıyla, açılış süreci hızlandırılarak Pandemi Hastanesi olarak hizmet vermeye başladı. 113 bin metrekare kapalı alan sahip olan hastane binamız 16 blok ve 1 Tezhin merkezinden oluşuyor. Hastanemizde 195 poliklinik odası ve 535 servis yatağı, 60 yoğun bakım, 20 Suit oda, 26 acil ve 20 diyaliz yatağı mevcut.  Ayrıca 2 transplantasyon salonu ve 5 acil operasyon salonu olmak üzere toplamda 28 üst düzey ameliyathane salonu bulunması, tıp eğitiminde iddialı bir kurum olan Marmara Üniversitesi Tıp Fakültemiz açısından önemli katkılar sağlayacak. Bu anlamda öğrencilerimizin de bu imkanlardan yararlanacak olması bizleri ayrıca mutlu ediyor” dedi.