Marmara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Tarafından Kan Bağışı Kampanyası Düzenlendi

 
Marmara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanlığı, ulusal kan stoklarına katkı sağlamak amacıyla Kızılat'ın da desteğiyle "Kan Bağışı Kampanyası" başlattı.
 
Marmara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanlığı ve Kızılay iş birliğiyle düzenlenen; Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu ve Türkiye Futbol Antrenörleri Derneğinin de paydaş olduğu Kan Bağışı Kampanyası, 9 Nisan’da üniversitemizin Anadolu Hisarı Yerleşkesinde hizmet vermeye başladı. Proje, 10 Nisan tarihinde, Anadolu yakasındaki 6 belediyenin sınırları içinde sürdürüldü. Çekmeköy, Beykoz, Üsküdar, Ataşehir, Kadıköy ve Ümraniye’de kurulan kan alma ünitelerinde vatandaşlar kan bağışında bulunabildi.
 
Organizasyona; Marmara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kızılet, Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nail Yılmaz, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İclal Atilla, Beykoz Belediyesi Başkan Yardımcısı Fatih Sağlam, İstanbul Büyükşehir Gençlik ve Spor Müdürü İlker Öztürk, Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Boz, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Asbaşkanı Atilla Aras, Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Üyesi Ahmet Erdoğan, Amatör Spor Kulüpleri İstanbul Genel Sekreteri Asım Özdemir, Beykoz ilçesi muhtarları, spor ve sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı. Spor camiasından büyük destek gören kampanya kapsamında, üst klasman hakemi Mete Kalkavan, teknik direktörler Giray Bulak ve Şenol Fidan da katkıda bulundu.
 
Proje kapsamında açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Ali Kızılet, yola çıkış amaçlarının bir mesaj vermek olduğunu vurgulayarak, “Virüs bulaşıcı ama biz iyiliğin de bulaşıcı olduğuna inanıyoruz. Bizim amacımız, kan bağışının sınırlı olduğu bu dönemde topluma bu mesajı vermekti. Koşullar zorlu ama biz bu koşulların zorluğu içerisinde sporcu kimliğimizle mücadele etmeyi bilmeliyiz.” dedi. Çok değerli katılımcıların da desteğiyle çabalarının karşılık bulduğunu belirten Kızılet, ileriye dönük projeleriyle ilgili: “Kan bağışı kapsamında özellikle 65 yaş üstü vatandaşlarımız için güzel projelerimiz var. Önümüzdeki yıl öğrencilerimizle birlikte bu projeyi de gerçekleştireceğiz.” dedi.
 

HIZLI ERİŞİM