Marmara Üniversitesi Türk Müziği Topluluğu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Nedeniyle Üç Eser Seslendirdi

Marmara Üniversitesi Türk Müziği Topluluğu; Prof. Dr. Mustafa Uslu’nun şefliğinde, “İstiklal Marşı”, “İzmir’in Kavakları” türküsü ve “Gençlik Marşı” eserlerini evlerde yapılan kayıtlarla başarılı biçimde seslendirdi.

Marmara Üniversitesi Rektörlüğü’nün bu projesinde gerçekleştirilen  emek unsuru çalışmada; üniversitenin akademisyenlerinden ve öğrencilerinden oluşan tecrübeli ve  kalabalık bir sanatçı topluluğu yer aldı.

Türk Müziği ve Batı Müziği çalgılarını kullanarak çok sesli düzenlenmiş türküleri, şarkıları, marşları, ilahileri konserlerinde seslendiren Marmara Üniversitesi Türk Müziği Topluluğu iki yıl önce Rektörlük bünyesinde kuruldu ve düzenli çalışmalarla çok sayıda başarılı konserlere imza attı.

Topluluk; 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesi ile seslendirdiği üç eseri ülkemizin, Türk gençlerinin ve üniversite camiasının beğenisine sundu.