Marmara Üniversitesi Türk Müziği Topluluğu Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Konser Verdi

Marmara Üniversitesi Türk Müziği Topluluğu, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun daveti üzerine Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde konser verdi. Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Uslu’nun yönetimindeki konseri, Bakan Kasapoğlu Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile takip etti.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde bulunan 2200 kişilik konser salonunda verilen konsere 2050 kişinin katıldığı kaydedildi. Türk Halk ve Türk Sanat Müziğinin seçkin eserlerinden oluşan bir repertuarı seslendiren topluluk büyük beğeni topladı. Konser öncesinde Marmara Üniversitesi Folklor Kulübü öğrencileri sahne aldı. Eğitmenliğini Serkan Şerin ve Cihangir Kılıç’ın yaptığı Folklor Kulübü Karadeniz Yöresi, Zeybek ve Karşılama halk oyunlarını sahneledi. Marmara Üniversitesi Türk Müziği Orkestrası, Koro, Folklor Kulübü ile beraber toplam 80 kişilik bir kadro ile sahne aldı. 

Bakan Mehmet Kasapoğlu ve eşi Ayşe Betül Kasapoğlu’nun ev sahipliğinde çok sayıda davetlinin katıldığı konser sonrası kısa bir konuşma yapan Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak Türkiye’nin yarınlara yürüyüşünde her zaman gençlerin yanında olduklarını kaydeden Bakan Kasapoğlu, “Bilimde, kültürde, sporda olduğu gibi sanatta da gençlerimizin yanında olmak için çalışıyoruz” dedi.

Konser sonrasında Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank; Rektörümüz Prof. Dr. Erol Özvar ve Topluluk Şefi Prof. Dr. Mustafa Uslu’ya hediyelerini takdim etti. 

Marmara Üniversitesi Müzik Topluluğu

Türk Müziği Topluluğu, 2018 yılındaki kuruluşundan bugüne Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Uslu şefliğinde yönetiliyor. Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim elemanları, öğrenciler ve konuk sanatçılardan oluşuyor. Topluluk, Türk Müziği’nin seçkin türküleri, şarkıları, ilahileri, enstrümantal eserleri, çok sesli düzenlemeleri ve geleneksel halleri ile sözlü ya da sözsüz olarak seslendiriyor.

Konser Programında Yer Alan Eserler:

Gül Nihal - Beste: Hamamizade İsmail Dede Efendi - Düzenleme: Oğuzhan Balcı - Seslendiren: Koro

Ayrılık - Beste: Ali Selimi - Düzenleme: Mustafa Uslu - Seslendiren: Berk Özbek

Uzun İnce Bir Yoldayım - Aşık Veysel - Düzenleme: Mustafa Uslu -  Seslendiren: Çağrıbey Özçolak

Ben Yürürüm Yane Yane - Yunus Emre - Müzik: Selehaddin Pınar - Düzenleme: Mustafa Uslu - Seslendirme: Berk Özbek

Zülüf Dökülmüş Yüze - Neşet Ertaş - Düzenleme: Bekir Kurşunet - Seslendiren: Sıla Uğurçay

Çayelinden Öteye: Anonim - Düzenleme: Mustafa Uslu - Seslendiren: Sıla Uğurçay

Gül Kuruttum - Kaynak: Mehmet İpek Düzenleme: Serkan Özdemir & Ahmet Tirgil - Seslendiren: Serkan Özdemir 

Tuna Nehri - Mehmet Ali Bey - Düzenleme: Eren Lehimler - Seslendiren: Ali Doğan Nur

Sabahın Seherinde - Anonim - Düzenleme:  Mustafa Uslu - Seslendiren: Berk Özbek 

İki Keklik -  Anonim - Düzenleme: Mustafa Uslu - Seslendiren: Berk Özbek

Denizde Akşam - Kaptanzade Ali Rıza Bey  - Düzenleme: Bekir Kurşunet  Seslendiren: Sıla Uğurçay

Nihavent Longa - Beste: Kevser Hanım - Düzenleme: Mustafa Uslu

Yemeni Bağlamış - Anonim - Düzenleme: Mustafa Uslu - Seslendiren: Koro

Sular Durulur - Anonim - Düzenleme: Mustafa Uslu - Seslendiren: Koro

Kızılcıklar Oldu Mu - Düzenleme: Mustafa Uslu - Seslendiren: Koro

Gönül Dağı - Neşet Ertaş - Düzenleme: Eren Lehimler

Nazende Sevgilim - İslam Seferli Bekiroff - Düzenleme: Bekir Kurşunet - Seslendiren: Berk Özbek

Konserde sahne alan Marmara Üniversitesi Müzik Topluluğu orkestrasında ve korosunda yer alan sanatçılarımız: 

1.Keman: Özgür Kement (Başkeman), Alper Semih Sarı, Selin Cansu Yörük, Aybüke Yılmaz, Gaye Şükür, Seray Saray; Viyola: Kerim Balkan, Yasin Dizman, Sebahattin Anıl Çuvalci, Selim Kurtuluş Kontrbas: Buğrahan Gülmez; Klarnet: Metin Gülsün, Osman Kaya; Bağlama: Serkan Özdemir, Bülent Yeşilal, İlyas Hüdaoğlu, Tuğberk Bayar; Vurmalı: Erdinç Kadıoğlu, Gözde Çolak, Hasan Koca, Kıvanç Uslu; 2.Keman: Deniz Gümüş, Samet Özüuygun, Elif Cansel Çapçılı, Eylül Eda Ulugerçek, Melisa Şahin, Ecem Gezer; Viyolonsel: İsmail Kaya, Remziye Ezgi Göksel, Ruşen Arslanargun, Mazluk Mızrak; Flüt: Işıl Çilli Hüzmeli; Kanun: Miraç Nalkıran; Ud: Batuhan Nazlı, Bayram Can Boy; Nefesli: Murtaza Tunç, Ali Gülen; Akordeon: Hasan Sakarya; Koro: Zilan Avşar, Şule Kilim, Mehmet Durak, Erdem Sulu, Merve Özgür, Can Maman, Atil Özkaran, Anıl Özkaran, Sibel Sakarya. Solist: Berk Özbek, Sıla Uğurçay, Ali Doğan Nur, Çağrıbey Özçolak, Serkan Özdemir

HIZLI ERİŞİM