Marmara Üniversitesi ve Meme Sağlığı Derneği İşbirliği ile “Pembe Hareket Yürüyüşü” Bir Adım At Senin Bu Hayat!

Meme kanseri ülkemizde kadınlarda en sık görülen ve en çok ölüme neden olan kanserdir. Bu hastalığın Erken Tanı ve Tedavisinin ülkemizde en iyi şekilde yapılması ve toplumda erken tanının önemi bilincinin oluşturulmasının sağlanması gerekmektedir.

Avrupa EUSOMA (Avrupa Meme Bilimi Derneği) derneği tarafından 1999 yılında yayınlanan Floransa bildirgesinde “Her kadın meme kanseri açısından en modern ve en kolay tanı ve tedavi yöntemine ulaşabilmelidir” ifadesi vurgulanmış ve son 15 senede Avrupa ülkelerinde bu konuda tedbirler alınmış, olanaklar sağlanmıştır. Meme kanserinin erken tanısı hayat kurtarmaktadır. Ekim ayı boyunca tüm dünyada meme kanserinde erken tanının önemini vurgulamak ve farkındalık yaratmak üzere büyük organizasyonlar düzenlenmektedir.

MEMEDER; Türkiye’de Meme Kanserinin Farkındalığının artması ve Türk Kadınının Meme Kanseri konusunda bilinçlenmesi konusunda çalışmalar yürütmektedir.

19 Ekim 2014 tarihinde saat 15:00 de Caddebostan Dalyan Yürüyüş Parkuru’nda başlayacak olan “Pembe Hareket” yürüyüşü Marmara Üniversitesi, MEMEDER ve AVON’un destekleri ile gerçekleşecektir. Pembe Hareket Yürüyüşü; Öğretim Üyemiz (M.Ü. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi ) Yrd.Doç.Dr. Nuran Akyurt başkanlığında akademik personelimiz ve öğrencilerimizin katılımı ile gerçekleştirilecektir.

HIZLI ERİŞİM