Marmara Üniversitesi YÖK 2023 “Engelsiz Üniversite Ödülleri” Töreninde 7 Bayrak Aldı

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, 2018’den bu yana verilen “Engelsiz Üniversite Ödülleri”ne bu yıl layık görülen üniversiteleri açıkladı.

Üniversitelere ödülleri Yükseköğretim Kurulu’nda düzenlenen “2023 Engelsiz Üniversiteler Ödül Töreni” ile Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar tarafından verildi. Özvar, törende yaptığı konuşmada, eğitimde fırsat eşitliğini her düzeyde sağlayabilmek amacıyla yükseköğretime girişte ve eğitim sürecinde yaşanan engelleri ortadan kaldırmak için “engelsiz erişim” ve “engelsiz eğitim” başlığı adı altında çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

Yükseköğretim Kurulu tarafından düzenlenen “Engelsiz Üniversitelere Bayrak ve Nişan” ödülü töreninde, Marmara Üniversitesi 7 bayrak alırken, Rektör Prof. Dr. Mustafa Kurt, gerçekleştirilen törende ödülünü YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’dan aldı.

 

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, 2018’den itibaren verilen “Engelsiz Üniversite Ödülleri”ne bu yıl layık görülen üniversiteleri açıkladı.
Yükseköğretim Kurulu’nda düzenlenen “2023 Engelsiz Üniversiteler Ödül Töreni” ile üniversitelere ödülleri Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar tarafından verildi. Özvar, törende yaptığı konuşmada, eğitimde fırsat eşitliğini her düzeyde sağlayabilmek amacıyla yükseköğretime girişte ve eğitim sürecinde yaşanan engelleri ortadan kaldırmak için “engelsiz erişim” ve “engelsiz eğitim” başlığı adı altında çalışmalar yürüttüklerini belirtti.
Yükseköğretim Kurulu tarafından düzenlenen “Engelsiz Üniversitelere Bayrak ve Nişan” ödülü töreninde, Marmara Üniversitesi 7 bayrak alırken, Rektör Prof. Dr. Mustafa Kurt, gerçekleştirilen törende ödülünü YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’dan aldı.

Engelli Öğrenci Birim Koordinatörü Öğr. Gör. Zuhal Özgenç Pek’in de hazır bulunduğu törende Marmara Üniversitesi, Engelsiz Üniversite Ödülleri kapsamında 2023 yılı “Sosyo-Kültürel Faaliyetlere Erişim” kategorisinde 3 ödül, “Eğitim Erişilebilirliği” kategorisinde 2 ödül, “Mekanda Erişilebilirlik” kategorisinde 2 ödüle layık görüldü.

Marmara Üniversitesi, Eczacılık Fakültesi, Hukuk Fakültesi ve Atatürk Eğitim Fakültesi “Sosyo-Kültürel Faaliyetlerde Erişilebilirlik” kategorisinde Mavi Bayrak; İlahiyat Fakültesi ve İşletme Fakültesi “Eğitim Erişilebilirliği” kategorisinde Yeşil Bayrak;  İlahiyat Fakültesi ve Eczacılık Fakültesi “Mekanda Erişilebilirlik” kategorisinde ise Turuncu Bayrak ödülü almaya hak kazandı. Böylece, üniversitemiz 2018 yılından itibaren çeşitli kategorilerde toplam 28 bayrak ödülüne layık görüldü.

Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi ve Hukuk Fakültesi, “Sosyo-Kültürel Faaliyetlerde Erişilebilirlik” kategorisinde Mavi Bayrak, İlahiyat Fakültesi ve İşletme Fakültesi “Eğitim Erişilebilirliği” kategorisinde Yeşil Bayrak, İlahiyat Fakültesi ve Eczacılık Fakültesi “Mekanda Erişilebilirlik” kategorisinde ise Turuncu Bayrak ödülü almaya hak kazandı. Böylece, üniversitemiz 2018 yılından itibaren çeşitli kategorilerde toplam 28 bayrak ödülüne layık görüldü. 

Ödüller:
Ezcacılık Fakültesi Mekanda Erişilebilirlik Ödülü
Ezcacılık Fakültesi Sosyo-kültürel Faaliyetlere Erişim Ödülü
İlahiyat Fakültesi Kiğılı Binası Mekanda Erişilebilirlik Ödülü
İlahiyat Fakültesi Eğitimde Erişilebilirlik Ödülü
İşletme Fakültesi Eğitimde Erişilebilirlik Ödülü
Atatürk Eğitim Fakültesi Sosyo-Kültürel Faaliyetlere Erişim Ödülü
Hukuk Fakültesi Sosyo-Kültürel Faaliyetlere Erişim Ödülü

HIZLI ERİŞİM