Marmara Üniversitesi’nde “II. Uluslararası Eğitimde Yeni Arayışlar Kongresi”

Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi ve Marmara Eğitim Gönüllüleri Derneği’nin işbirliği ile organize edilen “II. Uluslararası Eğitimde Yeni Arayışlar Kongresi” gerçekleştirildi.

        Ana teması “2023 Vizyonunda İnsan ve Toplum Modeli” olan kongre; 26-28 Ekim tarihleri arasında Marmara Üniversitesi Bağlarbaşı Yerleşkesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı. 

         Kongrenin açılış konuşmaları; Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Şükrü Özdemir ve Marmara Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Zekeriya Erdim tarafından yapıldı. Açılış konuşmalarını takiben, MEB (Milli Eğitim Bakanlığı) Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili tarafından Türkiye’de özel eğitimin geldiği nokta hakkında sunum gerçekleştirildi. 

         Ülkemizden ve yurt dışından çok sayıda katılımcının ağırlandığı kongrede; disiplinlerarası bir bakış açısıyla 2023 vizyonu irdelendi; 2023 Türkiye’sinde beklenen maddi ve manevi dönüşüm, ideal insan ve toplum modeli üzerine konuşuldu. Sekiz oturumda gerçekleşen kongrede, 167 bildiri sunuldu. 

        Ayrıca kongre bünyesinde; “Türkçenin Yabancı Dil Olarak Öğretiminde Materyal Tasarımı” konulu bir çalıştay da yapıldı.

HIZLI ERİŞİM