Marmara Üniversitesi’nde İlk Metaverse Zirvesi Düzenlendi

Marmara Üniversitesi İnovasyon, Teknoloji, Transfer Uygulama ve Araştırma Merkezi (MİTTO) tarafından Marmara Metaverse Zirvesi düzenlendi. Metaverse hakkında akademik tabanlı, nitelikli bir tanım yapmak amacıyla gerçekleştirilen etkinlik hibrit sistem ile yürütüldü.  

Dr. İbrahim Üzümcü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğin açılış konuşmasını Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bahadır Tunaboylu ve MİTTO Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Şengör yaptı. Tunaboylu, zirve kapsamında Metaverse ve NFT bağlamında ele alınacak konulara giriş yaparken, Şengör konuşmasında teknoloji alanında girişimciliği ve danışmanlığı amaçlayan MxStartup Projesini tanıttı.

Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mine Biret Tavman, “Metaverse Bağlamında Sanata Bakış” adlı sunumunda, sanal alemin sanata sunduğu imkanlardan ve bu alanda çalışmalar yürüten sanatçılardan bahsetti.  “Daktilo ve Metaverse” başlıklı konuşmayı gerçekleştiren İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Olcay Bige Aşkun, teknoloji araçlarının geçmişten günümüze değişimine değinerek Metaverse evreninin farklılıklarını aktardı.  TÜBİTAK BİLGEM’in Başkan Yardımcısı Sadullah Uzun konuşmasında Metaverse kavramının tarihini ele alarak geldiği son noktada neler yapılabileceğini paylaştı.

Zirvenin devamında Lun Family Company Kurucusu Selen Lun, NFT Girişimcisi Berke Yağız, Blokzincir-Kripto Para Eğitmeni Devrim Danyal, Tasarımcı, Eğitmen Bager Akbay, Marmara Üniversitesi Teknopark A.Ş.’den Başuzman Buket Calp, Ercan Altuğ Yılmaz, Hacettepe Üniversitesi’nden Arş. Gör. Afra Çalık, TÜBİTAK BİLGEM’den Araştırmacı Başuzman Dr. İsa Sertkaya, Türkiye Tasarım Vakfı’ndan Serdar Ekrem Şirin ve Akademisyen Atıl Samancıoğlu konuşmacı olarak yer aldı.

HIZLI ERİŞİM