Marmara’da Mezuniyet Coşkusu

2020-2021 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni Kapsamında Üniversitemizin Anadolu Hisarı Kampüsü’nde 1-16 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen törenler eşliğinde tüm fakülte mezunlarımız diploma sevinci yaşadı.

Covid-19 Pandemi sürecinin beraberinde getirdiği kısıtlamalar nedeniyle geçen yıl kep atma sevinci yaşayamayan öğrencilerimizin de yer aldığı 2021 Mezuniyet Törenleri; maske, mesafe, aşı gibi sağlık önlemleri gözetilerek tüm fakültelerimizin farklı günlerdeki katılımıyla gerçekleşti.

Mezunlarımızın diploma coşkusuna Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Kurt,  fakültelerimizin dekan ve dekan yardımcıları,  öğretim üyeleri ve çok sayıda veli eşlik etti. Törenlerde fakülte dekanlarımızın protokol konuşmalarının yanı sıra öğrenci temsilcilerinin gururlarını paylaştıkları konuşmalar, dereceye giren öğrencilere plaket takdim edilmesi, mezuniyet kütüğüne plaket çakılması, tüm öğrencilere sahnede diplomalarının verilmesi, halk oyunu gösterileri, birbirinden keyifli konserler törenlerin diğer renkli detaylarını oluşturdu.

Üniversitemiz rektörlüğünce kusursuz bir şekilde organize edilen törenlere katılan öğrencilerimizin mezun olmaları nedeniyle yaşadıkları gurur ve mutluluğun yanı sıra yıllarca aynı sıraları paylaştıkları arkadaşlarından ve çok sevdikleri hocalarından ayrılmanın hüznü karmaşık duyguların yaşanmasına sahne oldu. Tüm törenlerin sonunda geri sayımlarla havaya atılan kepler en unutulmayan anlar olarak hatıralar arasındaki yerlerini aldı.

Marmara Üniversitesi ailesi olarak, tüm mezunlarımıza sağlıklı, mutlu ve başarılı bir gelecek dileriz.

HIZLI ERİŞİM