MarmaRun-2019 Boğaz Manzarası Eşliğinde Koşuldu

Marmara Üniversitesi Mezunlar Ofisi’nin (Mezof) organize ettiği MarmaRun koşusunun ikincisi Beykoz Sahili’nde “Boğaz’da Koşuyoruz!” sloganıyla düzenlendi.

Rektörümüz Prof. Dr. Erol Özvar; MarmaRun koşusunun üniversitemiz mezunlarını, öğretim üyelerini ve öğrencilerini bir araya getirmesinin önemine vurgu yaparak yarışı başlattı. 

Marmara Üniversitesi Anadoluhisarı Yerleşkesi’nden başlayan 9 kilometrelik parkuru profesyonel sporcular, amatör koşucular ve sporseverler koştu. Parkur; Anadoluhisarı Yerleşkesi’nden başlayıp Beykoz Çubuklu İskelesinden tekrar yerleşkeye dönülerek tamamlandı. Koşu için 20 Ekim Pazar günü Marmara Üniversitesi- Çubuklu İskelesi güzergahı 8:30-9:30 saatleri arası trafiğe kapatıldı. 

Etkinlik; Mezof tarafından üniversitemiz mezunlarını bir araya getirmek, sağlıklı yaşamı özendirmek ve spora teşvik etmek amacıyla düzenlendi. Koşuya; Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Özvar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Kurt ve Prof. Dr. Mustafa Çelen, Genel Sekreter Murat Arısal katıldı. 

“Boğaz’da Koşuyoruz!” sloganıyla düzenlenen etkinlikte; Genel klasman, kadın-erkek, en yaşlı kadın koşucu, en yaşlı erkek koşucu başta olmak üzere 16 farklı kategoride ödül verildi. Dereceye giren yarışmacılara kupa ve madalya takdim edildi. Kadınlar kategorisinde Maryam Korkchi, erkekler kategorisinde Ünal Münükoğlu birinci oldu. 

Rektörümüz Özvar yaptığı konuşmada; “Bugün Marmara Üniversitesi açısından önemli bir gün. İkincisini düzenlediğimiz yarışmamızda üniversitemizin öğretim üyelerini, öğrencilerini ve mezunlarını bir araya getiriyoruz. Sağlıklı yaşam çerçevesinde düzenlediğimiz etkinliğimizin tüm paydaşlarımıza fayda sağlamasını amaçlıyoruz. Bugün burada olan ve yarışmamıza katılan herkese çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı. 

HIZLI ERİŞİM