MARPAM “Psikolojik Dayanıklılık” Konulu Seminer Düzenledi

Marmara Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama-Araştırma Merkezi  (MARPAM) 26 Şubat günü Marmara Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda, Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü Öğr. Üyesi Doç. Dr. Durmuş Ümmet’in konuşmacı olarak katıldığı "Kaçınılmaz zorluklarda nasıl ayakta dururum?-Psikolojik Dayanıklılık" konulu bir seminer düzenledi. 

Marmara Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama-Araştırma Merkezi  (MARPAM) Müdürü Doç. Dr. Müge Yukay Yüksel’in açılış konuşmasının ardından kürsüye gelen Doç. Dr. Durmuş Ümmet, öncelikle yaşamın içinde zorlukların olmaması değil, bunlarla karşılaşıldığında yapılabilecekler tutum ve davranışlar hakkında bilgiler verdi.  Doç. Dr. Ümmet, Bu noktada, kişinin kendini sevmesi ve değerli bulması, insanlarla sağlıklı ilişkiler, bağlar kurması, yalnızlığı deneyimleyebilmesi, üretken bir birey olarak yaşamda var olması, sağlıklı beslenme ve sağlıklı yaşam alışkanlıkları edinmesi, manevi uğraşlar edinmesi ve yılmaz bir birey olmasının kaynaklarına ilişkin örnekler verdi.

Seminere üniversitemizin farklı bölümlerinde okuyan öğrencilerin yanı sıra akademik ve idari personel yoğun ilgi gösterdi.

Haber: Yusuf Kenan Çağlar



HIZLI ERİŞİM