Mediko öğrenciye hizmet vermeye devam edecek

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)’nun getirdiği yeni düzenleme öğrencileri nasıl etkileyecek?

Yeni sağlık düzenlemesinin öğrencileri nasıl etkileyeceğini Marmara Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Hasan Şahin’e sorduk. Şahin, “25 yaş üzerindekilere yeni düzenlemeler getirildi. Öğrenciler aileleri üzerinden bakılacaklar ya da belirlenmiş olan prim üzerinden ödemeleri belirlenecek”.

Mediko kaldırılmadı

Mediko hizmetinin kaldırıldığına dair de açıklama yapan Şahin, ” Mediko kaldırılmadı. Ancak yeni mevzuattan dolayı artık öğrencilerimizin, devlet bursu hariç ödemelerini yapamıyoruz” şeklinde konuştu.

Sağlık sigortasına getirilen yeni düzenlemelere göre 25 yaş üstündeki üniversite öğrencilerinin adreslerine en yakın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na giderek gelir testi yaptırmaları gerekiyor. Bu yaştan itibaren öğrenciler artık aileleri üzerinden muayene edilmeyecek. Ne kadar prim ödemeleri gerektiği bu gelir testiyle belirlenecek. Bu teste başvurmayan öğrenciler de prim ödemek zorunda kalacak.