Milli Mücadelenin 100. Yılı Pul Sergisi Açıldı

"Cumhuriyetimizin 100. Yılı" etkinlikleri kapsamında, üniversitemiz, PTT A.Ş. ve Türkiye Filateli Dernekleri Federasyonu (TFDF) işbirliğiyle düzenlenen "Milli Mücadelenin 100. Yılı Pul Sergisi" Marmara Üniversitesi Sultanahmet Yerleşkesi Sergi Salonu’nda açıldı. Sergi 28 Ocak - 6 Şubat tarihleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşıyla başlayan programda konuşan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mustafa Çelen; “Sultanahmet Meydanı ve bu bina Kurtuluş savaşı fişeğinin toplumsal anlamda ateşlendiği bina ve meydanlardan biridir. Başta Halide Edip Adıvar olmak üzere milli mücadeleyi destekleyen insanların İstanbul’da duyarlılık yarattığı meydandır. Bu nedenle bu tarihi binada PTT ve Türkiye Filateli Dernekleri Federasyonunun katkılarıyla açılan Milli Mücadelenin 100. Yılı sergisine Marmara Üniversitesi olarak ev sahipliği yapmanın onurunu yaşıyoruz. Biraz sonra açacağımız sergide ziyaretçilerin pullara toplumsal hafızanın bugüne yansıması olarak bakmasını istiyorum. Bu nedenle PTT sergide yer alan pullarla Kurtuluş Savaşı öncesi ve sonrasında toplumsal hafızanın gelecek nesillere aktarılması gibi önemli bir rol üstlenmiştir. Kurumumuza böylesi değerli bir sergide ev sahipliği yapma fırsatı veren başta PTT yöneticileri olmak üzere bu sergide emeği olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Önal, Marmara Üniversitesi Rektörlüğünde düzenlenen törende PTT'nin çağın gereklerini yerine getirerek ülkenin değerli kurumlarından birine dönüştüğünü söyledi.

PTT'nin "2000 yılına mektup" kampanyasında üniversite öğrencisi olduğunu ifade eden Önal, "1985'te 15 yıl sonrası çok ileri bir yıldı. Ne yazık ki mektup yazmadım ama şimdi 2020 yılından geriye bakan 55 yaşında bir insan olarak düşündüğümde PTT'nin ne kadar ileri görüşlü bir kurum olduğunu anlıyorum." dedi.

PTT Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ragıp İmamoğlu da serginin 6 Şubat'a kadar ziyaret edilebileceğini dile getirdi.

Türkiye Filateli Dernekleri Federasyonu (TFDF) 2. Başkanı Murat Hazinedaroğlu ise "16 Mart 1920'de İstanbul'u İngilizler işgal etmiş. Telgraf memuru Manastırlı Hamdi Efendi, Ankara'ya İstanbul'da olanları anlatan telgraflar çekmiş. Milli Mücadelede etkin rol oynamıştır." diye konuştu.

Sergi, İstanbul'un ardından önümüzdeki tarihlerde Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Ankara ve Kars'ta da ziyarete açılacak.

 

Haber: Yusuf Kenan Çağlar

 

 

HIZLI ERİŞİM