MİTTO’nun 5. İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı (ISIF’20)‘ndaki Başarıları

İnovasyon ve Teknoloji Transfer Uygulama ve Araştırma Merkezi (MİTTO), 5 Ağustos 2020- 27 Eylül 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilen 5. İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı’nda başarılar elde etti. 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türk Patent ve Marka Kurumu, Uluslararası Buluşçular Birliği Federasyonu (IFIA), Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı (WIPO), Avrupa Patent Ofisi (EPO) ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfının destekleri ile gerçekleştirilen 5. İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı’nda altın, gümüş ve bronz madalyalar MİTTO’da sahiplerini buldu. Ödül kazanan akademisyenlerine ödülleri MİTTO Merkez Müdürü Prof. Dr. Ahu Altınkut Uncuoğlu tarafından takdim edildi.

  1. Prof. Dr. Vafi Atalay (Altın)
  2. Dr. Öğr. Üyesi Mahmut Kayar (Gümüş)
  3. Doç. Dr. Serdar Aktaş, Arş. Gör. Burcu Nilgün Çetiner (Bronz)
  4. Prof. Dr. Dilek Kazan, Dr. Orkun Pınar, Gülnihal Bozdağ, İdil Yemişer (Bronz)
  5. Dr. Öğr. Üyesi Alper Şişman, Prof. Dr. Ayşe Ogan, Prof. Dr. Serap Gürbüz, Arş. Gör. Etki Gür (Bronz)
  6. Prof. Dr. Kadir Esmer, Mustafa İnce, Selahaddin Harput (Bronz) madalya ile ödüllendirildiler.

2016 yılından beri dünyanın en fazla ziyaretçi sayısına sahip uluslararası buluş fuarı unvanına hak kazanan ISIF, tüm bu kazanımların devam etmesi ve girişimcilerin her zaman yanında olduğunu gösterebilmek için 2020 yılında; Çevrim içi Sergi, Uluslararası Buluş Yarışması ve Girişimcilik Hızlandırma Programı olarak devam etme kararı aldı.

ISIF’nin temel hedefi, büyük çabalar sonucunda ortaya çıkan buluşların tanıtılması, yatırımcıyla buluşturulması ve ticarileştirilmesidir. Bunun yanı sıra ISIF, 7’den 70’e büyük bir farkındalık etkinliği; etkinlikle eş zamanlı düzenlenen ulusal ve uluslararası çalıştay ve panellerle değer kazanacak kapsamlı bir eğitim etkinliği ve Türkiye’nin ve bölgenin en güçlü sınai mülkiyet ağı olmaya aday bir sosyal etkinlik olma özelliklerini taşımaktadır.

Dünyanın en büyük uzay, havacılık ve teknoloji festivali TEKNOFEST ile birlikte ülkemizin “Milli Teknoloji Hamlesi” hareketine büyük katkı sağlayan ISIF; sınai mülkiyet alanında kurumsal kapasitesi büyük gelişme kaydetmiş ve yasal zemini güçlenmiş bir Türkiye’nin tüm dünya buluşçularının hizmetine sunduğu uluslararası bir etkinlik olmaya devam edecek.

HIZLI ERİŞİM