“Nanotechnology Talks” Etkinliğinin 5’incisi Düzenlendi

Nanoteknoloji ve Biyomalzemeler Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (NBUAM) organize ettiği bu yılın son “Nanotechnology Talks-5” semineri Teknoloji Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşti. 

Etkinliğe; Central Oklahoma Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Morshed Khandaker konuşmacı olarak katıldı. Prof. Dr. Morshed Khandaker; “Electrospun Nanofibers Applıcatıons in Tissue Engineering” adlı sunumuyla katılımcıları bilgilendirdi. 

Prof. Dr. Khandaker konuşmasında; nanoteknoloji ürünlerinin kullanım alanlarının yanı sıra nanoteknoloji kullanımındaki özel alanlardan; kalça ve diş implantı, kıkırdak konularına değindi. Bu alanlarda almış olduğu patentler hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. Khandaker; kendi ürettiği nanoteknolojik ürünlerin hayvan deneyleri sonucunda nasıl çalıştığını detaylarıyla açıkladı. Seminerin sonunda Prof. Dr. Khandaker; öğrencilerin Amerika’da staj ve yüksek lisans yapma imkanları ile alakalı sorularını yanıtladı. Ayrıca öğrencilere kendi laboratuvarındaki staj imkanlarından söz etti.

Seminer, hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi. 

 

Haber: Simge Malkoç



HIZLI ERİŞİM