“Nanotechnology Talks” Etkinliğinin 6’ncısı Düzenlendi

Nanoteknoloji ve Biyomalzemeler Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (NBUAM) organize ettiği bu yılın ilk “Nanotechnology Talks” semineri 4 Şubat günü, Çekya Technical University in Liberec öğretim üyesi Prof. Dr. Karel Fraňa’nın katılımıyla Teknoloji Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Etkinlikte “Nanoteknoloji çok disiplinli  makine mühendislik çalışmaları, nano üretim teknolojileri, piezoelektrik uygulamaları, 3D ile üretilen enerji harvesting çalışmaları, bubble uygulamaları kullanım alanlarının yanı sıra genel olarak nanoteknoloji kullanımı” hakkında konuşan Prof. Dr. Karel Fraňa, AB merkezli projeler hakkında yapılması gereken çalışmalar, Makine Mühendisliği çatısı altında ihtiyaç duyulabilecek konular hakkında detaylı bilgiler verdi.

Prof. Dr. Frana; seminerin sonunda Çekya’da staj ve yüksek lisans, doktora yapma imkânları, eğitim sistemi ve Çek hükümetinin sunduğu burs ve akademik çalışma imkanları hakkında  öğrencileri bilgilendirdi.

Seminer toplu hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

Haber: Yusuf Kenan Çağlar