Nanoteknoloji Merkezi tarafından TÜBİTAK Toplum Bilim Projesi 4005 Başladı

TÜBİTAK Toplum ve Bilim 4005 Projesi’ni yenilikçi eğitim uygulamaları kapsamında “Üç boyutlu biyoyazıcı teknolojisi ile yenilikçi biyomedikal uygulamaları eğitimi“  programı 16-21 Kasım tarihlerinde üniversitemizde düzenlendi. Programın açılışı rektör yardımcımız Prof. Dr. Mustafa Kurt tarafından yapıldı.

Prof. Dr. Mustafa Kurt, Nanoteknoloji merkezinin üniversitemizin en çok bilimsel yayın ve proje üreten merkezi olmasıyla birlikte, toplumda bilim ve teknolojinin benimsenmesi için de büyük rol oynadığını dile getirdi. Kurt, İlköğretim ve lise öğrencilerine verdikleri eğitim hizmetlerinin yanı sıra bugün meslek lisesi öğretmenlerinin de bu merkezde eğitimler düzenlemesinden memnuniyet duyduğunu ifade etti ve üniversitemizin Nanoteknoloji merkezini emeklerinden dolayı tebrik etti. Diyarbakır, Van, Kayseri, Kırıkkale, Ankara ve Çanakkale gibi  birçok farklı ilden gelen öğretmenlerle de tanışan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mustafa Kurt, onlara  Nanoteknoloji merkezinin altyapı ve bilgi birikimlerinden  istifade etmelerinin önemini söyleyerek sözlerini tamamladı.  Meslek liselerinin Biyomedikal bölümü öğretmenlerine yönelik bu program 6 gün boyunca uygulamalı eğitimler ile Nanoteknoloji merkezinde devam edecek.

Haber: Zehra Yaren Açıkgöz