Öğrenci Kalp Sağlığı Projesi

Marmara Üniversitesi, öğrencilerinin kalp sağlığını bugünden korumak için yeni ve özgün bir proje başlatıyor. Projenin amacı öğrencilerin kalp ve damar hastalıkları hakkında farkındalıklarını arttırmak ve kalp damar hastalığı risklerini saptamak olarak belirlendi. Projeyi koordine eden Marmara Üniversitesi Hipertansiyon ve Ateroskleroz Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ali Serdar Fak proje hakkında şu bilgileri verdi: " Ülkemizde hipertansiyon, sigara, hareketsizlik ve fazla kilo nedeniyle kalp damar hastalığı riski çok erken yaşlarda hızla artmakta. Bu konuda gençlerimizin sağlığını korumak için şimdiden konu hakkında farkındalığı arttırmak ve önlem almak durumundayız. Bu projeyi öğrenci kulüplerimizle birlikte tasarladık. Daha çok spor yapan, daha fazla hareket eden, daha sağlıklı beslenen bir üniversite gençliği yarının sağlıklı toplumu demektir. Üniversitemizin ilgili kurumları öğrencilerimizin düzenleyeceği etkinliklere destek olacaklardır. Öğrencilerimiz kayıt olduklarından mezun olana dek kalp sağlığı açısından takip edilecekler ve riski yüksek olan öğrencilerimiz daha yakın destekle izlenecektir. Bu yılki ilk aşama Göztepe Yerleşkesinde başlıyor ve pilot olarak 1000 öğrencimizi hedefliyoruz. Projeye Kadıköy Belediyesi, Türk Kalp Vakfı ve Bisikletliler Derneği destek vermekte. Bu proje uzun vadede kalp dostu bir üniversite ortamı ve üniversite yaşamı için önemli bir araç olacaktır. Başta Kadıköy Belediyesi olmak üzere destek veren tüm kurumlara teşekkür ediyoruz."

Törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Akalın, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Hakan Gündüz, Eczacılık Fakültesi Dekanı ve HIPAM yönetim kurulu üyesi Prof. Dr. Ş. Güniz Küçükgüzel, Daire Başkanları, Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Onur Temurlenk, Türk Kalp Vakfı Başkanı Kenan Güven katıldı. Törende kemanda Alper Semih Sarı, flütte Buse Durak, gitarda Zeynep Coşkun ve kontrbasta Göktuğ Varyozdöken'in yer aldığı Atatürk Eğitim Fakültesi Quartet müzik ekibi de konser verdi. 

Salondaki törenin ardından başlayan bahçe etkinliklerinde, bahçeye kurulan stantlarda öğrenci kulüplerinin de katılımıyla öğrencilerin projeye kayıtları alındı ve tıbbi ölçümleri yapıldı. Kalp Sağlığı Projesi Öğrenci Organizasyon Komitesi adına konuşan Eczacılık Fakültesi öğrencisi Fadime Topal, özellikle öğrenci kulüplerinin aktif katılımıyla projenin çeşitlenecegini ve zenginleşeceğini ifade etti ve tüm öğrencileri projeye katılmaya davet etti.

Proje kaydı ve tıbbi ölçümler, 13 Nisan Cuma günü ve önümüzdeki hafta Göztepe Yerleşkesi Dr. İbrahim Üzümcü Konferans Salonu ve Şehit Ömer Halisdemir Spor Salonu önünde devam edecek.

 


HIZLI ERİŞİM