Öğrenci Kulüpleri Değerlendirme Toplantısı

Üniversitemiz “Öğrenci Kulüpleri Değerlendirme Toplantısı” Rektörümüz Prof. Dr. Erol Özvar’ın teşrifleriyle gerçekleştirildi. 

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mustafa Kurt, Kulüp Başkanları, Kulüp Danışmanları ve Koordinatörlük Yetkililerinin katıldığı toplantı; 24 Aralık tarihinde, Dr. İbrahim Üzümcü Konferans Salonu’nda yapıldı.

Söz konusu toplantıda; Prof. Dr. Mustafa Kurt tarafından “Öğrenci Kulüpleri 2018-2019 Akademik Yılı Genel Değerlendirmesi” konulu sunum gerçekleştirildi. Sunumda; aktif durumdaki öğrenci kulüpleri, yapılan etkinliklerin istatistiki bilgileri, kulüp danışmanlarının unvan dağılımı, etkinlik başvuru ve sonuçlandırma süreçleri hakkında detaylı bilgilere yer verildi.

Üniversitemiz 2018-2019 Akademik Yılı Değerlendirmesi sonucunda ilk üçe giren kulüpler ve puanları paylaşıldı. İşletme Fakültesi Kulüplerinden “İşletme Kulübü” 8 puanla ilk sırada, Yabancı Diller Yüksekokulu Kulüplerinden “Engelsiz Marmara Kulübü” 7,5 puanla ikinci sırada yer aldı. Sağlık Hizmetleri Yüksekokulu Kulübü olan “Genç İnovatif ve Sağlıkçılar Kulübü” ve Tıp Fakültesi Kulüplerinden “Kanope Kulübü” 7 puanla üçüncülüğü paylaştı.

Değerlendirmeyi takiben, Prof. Dr. Erol Özvar konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edildi. Kulüplerin gerçekleştirdiği faaliyetlerden çok memnun olduğunu; daha çeşitli, daha kapsamlı etkinlikler gerçekleştirilmesi konusunda destekçi olduklarını ifade eden Özvar, kulüplere; Üniversitemiz Koordinatörlükleri ile işbirliği yapmaları konusunda tavsiyede bulundu.

Ardından, üniversitemizin; BAPKO Koordinatörü Doç. Dr. Oğuzhan Gündüz, Akademik Gelişim Birim Koordinatörü Doç. Dr. Nazmi Ekren, Gönüllülük Faaliyetleri Birim Koordinatörü Doç. Dr. Esra Yüksel Acı, MEZOF Koordinatörü Doç. Dr. Bülent Yılmaz, MİTTO Müdürü Prof. Dr. Ahu Altınkut Uncuoğlu ve M.Ü. Teknopark A.Ş. Müdürü İlhan Arslan sırayla söz aldılar. Ortak kanaatte; kulüplerle yapılabilecek işbirlikleri, proje hazırlama ve destek bulma konularında bilgilerini paylaştılar.

İşletme Kulübü Danışmanı Prof. Dr. Fatma Ayanoğlu, Engelsiz Marmara Kulübü Danışmanı Öğr. Gör. Zuhal Pek, Genç İnovatif ve Sağlıkçılar Kulübü Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Nuran Akyurt, Sağlık Kültür, Spor Daire Başkanı Hasan Şahin ve Kanope Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Kader Zeytin toplantıda hazır bulundular.

 

Haber: Nida Şenler

HIZLI ERİŞİM