Prof. Dr. Ahmet Oğuzhan Özen’e EFIS’ten Büyük Ödül

Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı, Alerji İmmünoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Oğuzhan Özen’in çocukluk çağının tehlikeli hastalığı CHAPLE Sendromunun tedavisi için yaptığı araştırmalar dünyada ses getirmeye devam ediyor.

Prof. Dr. Ahmet Oğuzhan Özen Avrupa İmmünoloji Dernekleri Federasyonu (EFIS) nun yarışmasında “EFIS Publication Award’ ödülüne layık görüldü. “EFIS Publication Award” ödülü geçtiğimiz günlerde gerçekleşen ECI2021 Kongresinin kapanış töreninde canlı yayın ile Prof. Dr. Özen’e verildi. Prof. Dr. Ahmet Oğuzhan Özen bu ödülün ülkemiz adına önemli bir başarı olduğunu söyledi.

Tanısı 2017 yılında Prof. Dr. Ahmet Oğuzhan Özen tarafından konulan CHAPLE Sendromunun tedavisi de Özen tarafından bulunarak dünyaya duyurulmuştu. Dünyadan 40 dan fazla araştırmacının katıldığı uluslararası çalışmalar Marmara Üniversitesi öncülüğünde tamamlanmıştı. Nadir çocuk hastalıkları arasında görülen ve ölümcül sonuçları olabilen CHAPLE sendromunun tedavisi ile artık yüzde yüz başarı elde ediliyor.

HIZLI ERİŞİM