Prof. Dr. Ayla Oktay Sevgi ve Özlemle Anıldı

Geçtiğimiz Ekim ayında ebediyete uğurladığımız Marmara Üniversitesi öğretim üyesi ve Atatürk Eğitim Fakültesi eski Dekanı Prof. Dr. Ayla Oktay, 9 Ocak 2022‘de Göztepe Yerleşkesi Dr. İbrahim Üzümcü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen tören ile anıldı.

Törene Prof. Dr.  Ayla Oktay’ın ailesi, yakınları, mesai arkadaşları ve öğrencileri katıldı. Okul Öncesi Eğitim Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gülden Uyanık ‘’Ben kendisini masasında sağında ve solunda kitap yığınları arasında ciddiyetle çalışır vaziyette hatırlayacağım’’ diyerek ve merhum Prof. Dr. Ayla Oktay’ı tanıtarak anma töreninin açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

Program, Atatürk Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Seyfi Kenan’ın konuşmasıyla devam etti. Prof. Dr. Seyfi Kenan, ‘’Ayla hocamızın genç bir meslektaşı olarak çalışmaya başladığımdan itibaren, hocamızın fakültemize ayrı bir özgü ve güven katmaya çalıştığını gördüm. Bir öğrenci yetiştirmekle çiçek yetiştirmek arasında neredeyse bir fark yoktur. Hangi çiçeğin nereden hangi tomurcuğu patlatabileceğini bilemezsiniz. O çiçeği uygun bir ortama taşımak çok önemlidir. Ayla hocamız yurdumuzun birçok köşesinde yıllar boyunca birbirinden güzel farklı çiçekler gibi öğrenciler yetiştirdi. Hocamızın fakültemize kattığı büyük değer için ne kadar söz söylesek az kalır. Bu gayreti, tüm takdirlerin üstündedir. Ayla hocamız daima özlemle anılacak ve takdir edilecektir. Ruhu şad olsun.’’ dedi.

Törene katılan İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İrfan Zeki Er, ‘’37 yıllık meslek hayatımda, Marmara Üniversitesi’nde Ayla Oktay diye bir hocamızın olduğunu hep duydum. Kendisi, okul öncesi dönemi sihirli yıllar olarak tanımlamış, çocuk okula gidemiyorsa okul çocuğun ayağına gitmeli misyonunu benimsemişti. Hep sorgularım kendimi biz geriye onun gibi ne bırakacağız diye. Allah hepimize toplumda izler bırakmayı nasip etsin. Ayla hocama Allah'tan rahmet diliyorum.’’ dedi.

Maltepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Ceylan, Atatürk Eğitim Fakültesi eski Dekanı Prof. Dr. İnci Enginün, Türkiye Okul Öncesi Eğitimini Geliştirme Derneği Başkanı ve Anadolu Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Serap Çimen Erdoğan da merhum Oktay’a dair anılarını anlattı.

Ailesi adına konuşan yeğeni Pınar Olut, ‘’Teyzem olan Ayla Oktay’dan bahsedeceğim bu yazıyı yazarken bile arayıp ‘Nasıl olmuş teyze?’ deme ihtiyacı duydum. Teyzem insanların hayatlarına dokunmasıyla ve yaşam enerjisi ile çok önemli bir insandı. Onu hep örnek alacağım.’’ dedi ve Marmara Üniversitesi Okul Öncesi Eğitim Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gülden Uyanık’a çiçek takdim etti.

Anma töreni, Prof. Dr. Ayla Oktay’ın yaşamı ve hizmetlerini konu eden bir video gösterimi ile devam etti. Tören katılımcıların Prof. Dr. Ayla Oktay’la ilgili anı ve düşüncelerini paylaştığı bölüm ile sona erdi.

HIZLI ERİŞİM