Prof. Dr. Yusuf Kaynak TÜBA-Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülü’ne Layık Görüldü

Üniversitemiz Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf KAYNAK Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı (GEBİP) ödülüne layık görüldü.

Doğa, mühendislik, sağlık bilimleri ile sosyal bilimler alanlarında çalışan, 39 yaşını doldurmamış üstün başarılı genç bilim insanlarına verilen bu ödül, ülkemizdeki en seçkin ve prestijli ödüllerden biri olup, bu ödülü alan bilim insanları aynı zamanda TÜBA Genç Akademi’nin doğal üyesi olmaktadır.

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde bulunan TÜBA Ödülleri ilerleyen günlerde belirlenecek tarihte, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenecek törenle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından sahiplerine tevdi edilecek.

2020 Yılı TÜBA Ödülleri Açıklandı | Türkiye Bilimler Akademisi (tuba.gov.tr)