Proje Pazarı Etkinliği Mehmet Genç Külliyesinde Gerçekleştirildi

M.Ü. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programı I. sınıf öğrencilerinin 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Güz döneminde Radyografi dersi kapsamında yapmış oldukları projeler "Proje Pazarı Etkinliği" adıyla,  9 Ocak 2023 tarihinde Mehmet Genç Külliyesi A (Sarı) Konferans Salonu’nda sergilendi. 

Tıbbi Görüntüleme süreçlerinin öğrenilmesi, röntgen cihazının parametrik değerlerini yerine getirebilme, hasta, hasta yakını ve sağlık çalışanlarının radyasyondan korunma becerilerinin dikkate alındığı değerlendirme kriterleri kapsamında 71 öğrenci projesi sergilendi.

Doç. Dr. Nuran Akyurt’un başkanlığında oluşturulan Proje Pazarı jürisinde Siemens Healthineers firmasından İnovasyon & Teknoloji Koordinatörü Yağmur Efe, MR Ürün Müdürü Berkay Sevinç, Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesinden Uzm. Gülsüm Yıldırım ve öğrenci temsilcileri yer aldı.

M.Ü. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programı Öğr. Üyesi Doç. Dr. Nuran Akyurt’un başkanlığında yapılan Proje Pazarı etkinliğinde; Marmara Üniversitesi öğrencilerine proje hazırlama ve hazırladıkları projeleri sunma kültürünün kazandırılmasının önemi vurgulandı.

Simens Healthineers firması adına MR Ürün Müdürü Berkay Sevinç, açılış konuşmasında öğrencilere yönelik önemli değerlendirmelerde bulundu. Sektöre tıbbi görüntüleme cihaz üretici firması olarak proje fikirlerini çok önemsediklerini ve globalde de bu görüntüleme ünitelerindeki iş süreçlerini iyileştirmeye yönelik öğrenci ve tıbbi görüntüleme teknikerlerinin projelerini teşvik ettiklerini ve ödüllü yarışmalar düzenlediklerini söyledi.

Etkinlik toplu fotoğraf çekimi ile tamamlandı.

HIZLI ERİŞİM