Tahkim Okulu Panel Serisi Online Olarak Devam Ediyor

Marmara Üniversitesi Milletlerarası Özel Hukuk Anabilim Dalı ve İstanbul Tahkim Merkezi (ISTAC) işbirliğiyle düzenlenen Tahkim Okulu’nun 15. ve 16. paneli online olarak yapıldı. 

Panelin açılış konuşmasını, Marmara Üniversitesi Milletlerarası Özel Hukuk Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Erkan yaptı. Mustafa Erkan konuşmasında; pandemi sürecinin hepimize çevrimiçi hizmet vermeyi öğrettiğini söyledi. Dijital olanaklarla beraber Tahkim Okulu’na Türkiye’nin her yerinden katılımcıların ulaşmasının mümkün olacağını belirtti. Ardından ISTAC Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ziya Akıncı konuşma yaptı. Ziya Akıncı, geçen sene başlayan Tahkim Okulu’nun büyük özverilerle bugünlere geldiğini söyledi. Akıncı; pandemi sürecinde programı devam ettiren Tahkim Okulu ekibine teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı. 

Online toplantıyla gerçekleşen 15. panelde; Sezgin & Erkan Avukatlık Bürosu’ndan  Av. Ahmet Bahadır Erkan ve Altınbaş Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi İlyas Gölcüklü “Tahkimde Dava Açmama Emirleri” adlı sunumu yaptılar. Panelin sonunda; İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Faruk Kerem Giray, Trakya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Av. Doç. Dr. Serdar Acar ve ISTAC Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ziya Akıncı genç akademisyen Gölcüklü’nün çalışmasını yorumladılar. Panelin moderatörlüğünü; Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Milletlerarası Özel Hukuk Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Erkan ve Duman Hukuk Bürosu kurucusu Av. Mustafa Duman üstlendi. 

Tahkim Okulu’nun 16. paneli; Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Milletlerarası Özel Hukuk Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Erkan ve Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Milletlerarası Özel Hukuk Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Can Yöney moderatörlüğünde gerçekleşti. Erdem & Erdem Hukuk Bürosu’ndan Av. Ayca Bengü Köksal ve Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Ece Uyanık “Acil Durum Hakemi” adlı sunumu yaptılar. Son kısımda; İbn Haldun Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Yeşilırmak ile Erdem & Erdem Hukuk Bürosu’nun Kurucu Ortağı Prof. Dr. H. Ercüment Erdem, genç akademisyen ve uygulamacıların çalışmasını yorumladılar. 

Panelin kapanış konuşmalarını yapan Duman Hukuk Bürosu kurucusu Av. Mustafa Duman ile Milletlerarası Özel Hukuk Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Erkan panele katılan konuşmacılara ve dinleyicilere teşekkürlerini ilettiler. Av. Mustafa Duman ve Doç. Dr. Mustafa Erkan; Tahkim Okulu’nun düzenlenmesinde emeği geçen İstanbul Tahkim Merkezi’ne, Marmara Üniversitesi Milletlerarası Özel Hukuk Anabilim Dalı’na, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Mezunları’na, Radyo Hukuk’a ve Hukuk Araştırmaları Derneği’ne, Marmara Moot Court Kulübü’ne ve Model United Nations Topluluğu ve emeği geçen herkese teşekkür ettiler. 

Ayda bir gerçekleşecek olan ve dört yıl boyunca sürmesi planlanan projede genç bir akademisyen ve genç bir uygulamacı ile kıdemli bir akademisyen ve kıdemli bir uygulamacı yer alacak. Genç akademisyen ve uygulamacı belirlenen tahkim konusunda önem taşıyan farklı konulara ilişkin sunumlar gerçekleştirecek. Panelin sonunda kıdemli akademisyen ve kıdemli uygulamacılar, genç meslektaşların sunumlarında ele aldıkları hususları yorumlayıp değerlendirecekler.

Tahkim Okulu’na ulaşmak için: https://www.youtube.com/channel/UCnzo84adztlNOy9eLA4zrxA adresini takip edebilirsiniz.  


Haber: Simge Malkoç

Editör: Nida Şenler 

HIZLI ERİŞİM