“Tahkim Okulu” Paneller Serisi Devam Ediyor

Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Milletlerarası Özel Hukuk Anabilim Dalı ve İstanbul Tahkim Merkezi (İSTAC) ile gerçekleştirilen “Tahkim Okulu” paneller serisine bu sene de kaldığı yerden devam ediliyor. Panellerin ikinci senesinde ilk oturum, Marmara Üniversitesi Göztepe Yerleşkesindeki Hukuk Fakültesi’nin yeni binasında 30 Ekim tarihinde yapıldı. 

Ayda bir gerçekleşecek olan ve dört yıl boyunca sürmesi planlanan projede genç bir akademisyen ve genç bir uygulamacı ile kıdemli bir akademisyen ve kıdemli bir uygulamacı belirlenen tahkim konusunda önem taşıyan farklı konulara ilişkin sunumlar gerçekleştireceği; kıdemli akademisyen ve kıdemli uygulamacılar ise genç meslektaşların sunumlarında ele aldıkları hususları yorumlayıp, değerlendirecekleri şeklinde çalışma planı yapıldı. Alışılmışın dışında yapıya sahip panele ilgi çok büyük oldu. Panele, pek çok akademisyenin yanı sıra avukatlar ve öğrencilerin katılımı sağlandı.

Konferansın açılış konuşmasını Milletlerarası Özel Hukuk Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Erkan ile birlikte ISTAC Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ziya Akıncı yaptı. Doç. Dr. Mustafa Erkan konuşmasında program ile amaçlananın tahkimin her konusuna ayrıntılı bir şekilde değinmek olduğunu belirtti, bu yolda kendilerine destek veren ISTAC’a ve özellikle katılımcılara teşekkür etti. Prof. Dr. Ziya Akıncı ise yapmış olduğu açılış konuşmasında tahkimin günümüz yargılamasında çok önemli yerlere geldiğini, yeni kurulmuş olmasına karşın ISTAC’ın pek çok zorlu işi başardığını bahsederek, böylesine önemli bir konuya sahip Paneller serisinin düzenlenmesine katkı sağladıkları için onur duyduklarını belirtti. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Milletlerarası Özel Hukuk Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sibel Özel moderatörlüğünde iki oturumda gerçekleşen programda ilk önce Paksoy Otak Avukat Bürosundan Av. Doğuhan Uygun ve Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde Ar. Gör. Cem Veziroğlu “Şirket Hukuku Uyuşmazlıklarının Tahkimle Çözümü” adlı sunumunu yaptı. İkinci oturumda ise İSTAC Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ziya Akıncı ile birlikte Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tolga Ayoğlu genç akademisyen ve uygulamacının çalışmalarını yorumladı. 

Kapanış konuşmasını yapan Milletlerarası Özel Hukuk Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Erkan panele katılan konuşmacılara, dinleyicilere, Panelin düzenlenmesinde katkı sağlayan başta İstanbul Tahkim Merkezi, Marmara Üniversitesi Milletlerarası Özel Hukuk Anabilim Dalı, Radyo Hukuk, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Mezunları ve Hukuk Araştırmaları Derneği ve Marmara Moot Court Kulübü ve  emeği geçen herkese teşekkür etti.

HIZLI ERİŞİM