Tasarım Bölümü Öğrencilerine Mesleki Gelişime Yönelik Seminerler Verildi

The Woolmark Company İş Geliştirme ve Lisanslama Koordinatörü Gülay Gökbayrak, 24 Aralık’ta, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Tasarım Bölümü öğrencilerine, Zoom aracılığı ile “WAC & WPC Wool - Appreciation Course & Woolmark Performance Challenge” başlıklı seminer verdi.

Seminerde; Woolmark’ın tekstil ve moda sektöründeki yeri anlatıldı, yün lifinin yaşamsal döngüsü video ve görsellerle desteklenerek pekiştirildi. Öğrenciler tarafından ilgiyle takip edilen seminer, öğrencilerin akademik çalışmalarına katkı sağlayacak şekilde sürdürüldü. Akabinde, Tasarım Bölümü öğrencilerinin mesleki gelişimleri için önemli bir fırsat sunan, Woolmark’ın 2017 yılından beri yürüttüğü; “Woolmark Performance Challenge” adlı yarışma hakkında bilgilendirme yapıldı.

Woolmark; mesleki gelişim eğitimlerini, yarışmaya katılmak isteyen her öğrenciye, uluslararası bir platformda uzaktan erişim aracılığıyla vermeye devam etmektedir. Marmara Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Tasarım Bölümü, yarışmaya katılma talebinde bulunan öğrencilere, ek eğitim ortamları yaratarak destek vermektedir.

Marmara Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Tasarım Bölümü Birim Danışma Kurulu Üyesi ve Moda Tasarımcı Can Yunus Çetinkaya, Tasarım Bölümü öğrencilerine 28 Aralık’ta, Zoom aracılığı ile “Moda & Marka” başlıklı seminer verdi.

Can Yunus Çetinkaya, moda tasarımcısı olma yolunda ilerleyen Tasarım Bölümü öğrencilerine 2011 yılından bu yana bilgi ve birikimlerini aktarmaktadır. Hazırladığı koleksiyonların oluşum süreçlerini öğrencilerle paylaşarak onları bilgilendiren Tasarımcı, bu seminerinde; bir markanın logosunun hazırlanma süreci üzerine aktarımlarda bulundu. Marka logosunun, markanın kimliğini oluşturmada ne kadar önemli olduğunu vurgulayan Çetinkaya, öğrencilerden gelen konuya ilişkin soruları cevaplayarak semineri tamamladı.

Seminerlere ait video kayıtları Tasarım Bölümünün web sayfasında yayınlanmaktadır.  

http://mdy.tbmyo.marmara.edu.tr/

 

Haber: Nida Şenler

 

 

HIZLI ERİŞİM