T.C. Dışişleri Bakanlığınca Hazırlanan Makale Yarışmasında Öğrencilerimizin Başarısı

T.C. Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırma Merkezi (SAM) tarafından düzenlenen ve cumhuriyetimizin 100. yılına ithaf edilen “Türk dış politikası” konulu makale yarışması 2 Kasım tarihinde sonuçlandı. Öğrencilerimiz; Mücahit Kaçmaz ve Ahmet Can Yıldıztekin “Cumhuriyetin 100. Yılında Yeniden Asya: Ortak Pay(da) Asya Grand Stratejisi” başlıklı makaleleri ile dereceye girmeye hak kazandılar.

Tam adı “Sahada ve Masada Güçlü Diplomasi: Cumhuriyetimizin 100. Yılında Türk Dış Politikası” olan yarışmaya; 100 üniversitenin lisans öğrencileri tarafından 175 makale sunuldu. İkincilik unvanının sahibi olan okulumuz öğrencilerine ödüllerini; Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran takdim etti. Kendileri ayrıca; dereceye giren diğer katılımcılar ile birlikte, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun bir yurt dışı seyahatinde resmi heyette yer alma imkanına sahip olacaklar.

Öğrencilerimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Haber: Nida Şenler