Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda “Eğitime Destek, Üretime Hizmet” Semineri Gerçekleştirildi

Marmara Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Tasarım Bölümü, 19 Ocak 2022 tarihinde “Eğitime Destek, Üretime Hizmet” başlıklı seminer düzenlendi. Triko Sektörünün öncü firmalarından biri olan Uğur Balkuv Triko San. ve Tic. A.Ş. Genel Müdürü M. Uğur Balkuv’un konuşmacı olarak yer aldığı seminer Marmara Üniversitesi Mehmet Genç Külliyesi B Mavi salonunda gerçekleştirildi.

Seminer, Uğur Balkuv Triko San. ve Tic. A.Ş. Kalite Güvence ve Sistem Mühendisi Aslı Yılmaz Kılıç’ın açılış konuşmasının ardından Uğur Balkuv Triko’nun Dudullu ve Geyve’de bulunan fabrikalarının tanıtım videosu ile devam etti. Şirketin kuruluş hikayesi ile birlikte triko sektöründeki dinamikleri karşılaştırmalı olarak aktaran Genel Müdür M. Uğur Balkuv, meslek yüksekokulları başta olmak üzere eğitim kurumlarını çok önemsediklerini sözlerine ekledi.

Şimdiye kadar iş birliği içinde oldukları Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Bölümü öğrencilerine işletmenin imkanlarını sunduklarını, desenci yetiştirmek üzere işe aldıkları mezunları hizmet içi eğitim programları ile yetiştirdiklerini ifade eden Balkuv, gelecek dönemlerde de Marmara Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Tasarım ve Tekstil Giyim Ayakkabı ve Deri Bölümleri ile birlikte triko desen tasarımcısı yetiştirmek üzere ortak bir eğitim modeli planladıklarını belirtti. Balkuv ayrıca Dudullu’da ve Geyve’deki fabrikalarında staj yapmak üzere Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun Elektrik ve Enerji ile Elektronik Otomasyon Bölümleri öğrencilerinin başvurularını değerlendireceklerini de sözlerine ekledi. 

Seminerin son bölümünde Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin sektör hakkındaki soruları, Yönetim Temsilcisi Mahir Alptekin, Kalite Güvence ve Sistem Müdürü Sertaç Yazıcı, İnsan Kaynakları Yöneticisi Erkan Eken, Kalite Güvence ve Sistem Mühendisi Hatice Güner tarafından cevaplandırıldı.

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ile Uğur Balkuv Triko San. ve Tic. A.Ş. arasında Üniversite-Sanayi İş birliği Protokolünün de imzalandığı etkinlikte, M. Uğur Balkuv’a   Yüksekokul Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Demet Öznaz tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

HIZLI ERİŞİM