Teknoloji Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Öğretim Elemanlarına Royal Academy of Engineering ve TÜBİTAK Proje Desteği

Üniversitemiz Teknoloji Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği öğretim elemanları tarafından hazırlanan proje önerisi, İngiltere Kraliyet Mühendislik Akademisi (Royal Academy of Engineering) tarafından TÜBİTAK iş birliği ile yürütülen “Transforming Systems through Partnership” programına desteklenmek üzere seçildi.

Yürütücülüğünü Dr. Öğr. Üyesi Önder Demir’in yapacağı, Kâtip Çelebi-Newton Fonu Sanayi-Akademi Ortaklığı Programı” kapsamında önerilen akıllı atık toplama projesinde; Dr. Öğr. Üyesi Buket Doğan, Dr. Öğr. Üyesi Kazım Yıldız, Arş. Gör. Dr. Banu Çalış Uslu,  Arş. Gör. Dr. Anıl Baş, Arş. Gör. Dr. Eyüp Emre Ülkü ve proje endüstri partneri Analythinx Bilişim Hizmetleri’nden Dr. Ahmet Melih Selçuk araştırmacı olarak yer alacaklar.

Projeye ayrılan bütçe 78.792 İngiliz Sterlini (650.000) olarak belirlendi. “Yer altı ve yer üstü konteynerlerinin konum optimizasyonu ve kentsel alanlarda katı atık toplama için dinamik, akıllı ve sürdürülebilir bir çizelgeleme geliştirilmesi: Maltepe Belediyesi durum çalışması” isimli proje; İngiltere’de Sheffield Hallam University ve Türkiye’de Maltepe Belediyesi iş birliği ile yürütülecek. Projenin endüstri partneri ise Analythinx Bilişim Hizmetleri olacak. 

Projede; İstanbul Maltepe Belediyesi’ne ait bölgede, yer altı ve yer üstü atık konteynerlerinin konum optimizasyonu ve katı atık araçlarının rotalarını dinamik olarak belirlenmesi ile kentsel alanlarda katı atık toplama için akıllı ve sürdürülebilir bir zamanlama çizelgesi geliştirilmesi amaçlandı.

HIZLI ERİŞİM