Teknoloji Fakültesi Teknofest 2019’da Başarılarına Bir Yenisini Ekledi

TEKNOFEST 2019’da milli muharip uçağa turbofan motor geliştiren TR-Motor firması tarafından düzenlenen Turbofan Motor Tasarım Yarışması’nda fakülte takımımız "Airflow" 3. oldu.

Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Atmaca’nın ve Arş. Gör. Ender Yılmaz’ın danışmanlığında çalışan öğrencilerimiz Berat Kuş, Ahmet Aydemir, Murat Nazlı ve Batuhan Başpınar 2029 yılında hizmete girmesi planlanan uçağın motor tasarımını gerçekleştirdiler.

Fakülte takımımız Airflow, geliştirdikleri proje ile yarışmada verilen baz motorun türbin giriş sıcaklığını, fan ve kompresör basınç değerlerini optimize ederek itki/ağırlık oranını %15 artırmayı başardı. Bu sayede motorun yakıt tüketimi de %15 azaldı.

112 Takımın başvurduğu yarışmada; Airflow ön elemede 23, final tasarım aşamasında 12 takımın arasına girdi ve yarışmayı 3. olarak tamamladı.

Öğretim üyelerimizi ve öğrencilerimizi kutlar, başarılarının devamını dileriz.