Teknoloji Fakültesi Tekstil Mühendisliği Öğrencilerinin Büyük Başarısı “TÜSİAD Bu Gençlikte İş Var” Birincilik Ödülü

Teknoloji Fakültesi Tekstil Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muhammet Uzun’un danışmanlığında, öğrencilerimiz Naz Kadınkız ve Aybüke Dağoğlu, Türkiye’nin en kapsamlı girişimcilik programı olan “TÜSİAD Bu Gençlikte İş Var” 2021 programını birincilikle tamamlayarak 100.000 TL’lik ödüle layık bulundular.

Onlarca üniversitenin binden fazla iş fikriyle katıldığı projede öğrencilerimiz en iyi 25 proje fikri arasına seçilerek kapsamlı eğitim almaya hak kazandılar. Eğitimler sonrasında yarı final jüri üyeleri Murat Özyeğin, B.Can Yücaoğlu, İ.Oral Kayacık ve Nevzat Aydın tarafından 12 Yarı Finalist ekip arasına seçildiler.  Yarı Final sürecini Sabancı Holding Yapı Malzemeleri Grup Başkanı Dr. Tamer Saka rehberliğinde yürüten öğrencilerimiz, bu süreci başarıyla tamamlayarak 5 Finalist ekipten biri olmaya hak kazandılar.

Final turunun jüri üyeleri Cansen Başaran Symes, Erol Bilecik, Simone Kaslowski ve Ümit N. Boyner’in oy birliği ile 2021 programının birincisi seçilen ekibin projesi ödül almaya hak kazanan tek proje oldu. 

Programın 10. yılında büyük ödülü kazanan tek ekip olma başarısını gösteren hocamızı ve öğrencilerimizi kutlarız.

HIZLI ERİŞİM