Tıp Fakültesi Öğrencilerimizin Başarısı

Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinden Tasnim Alkayyalı ve Lubna Quatranji, Prof. Dr. Yusuf Yılmaz danışmanlığında, Q1 kategorisinde yer alan “Acta Diabetologica” adlı dergide çalışmalarını yayımlatmak üzere kabul aldılar.

Öğrencilerimiz, “Clinical Utility of Noninvasive Scores in Assessing Advanced Hepatic Fibrosis in Patients with Type 2 Diabetes Mellitus: A Study in Biopsy-Proven Non-Alcoholic Fatty Liver Disease” isimli çalışmalarını hazırlayarak ve halihazırda kullanımda olan noninvasif skorların doğruluğunu dünyada ilk kez diyabetik hastalarda test ederek literatüre katkıda bulundular.

Benzer başarıyı aynı araştırma ekibinde bulunan ve öğrenci olduğu halde çalışmasını SCI index dergide yayımlatarak sonuçlandıran Dr. Eda Kaya da gerçekleştirmişti.

Haber: Ayşe Şeyma Arıkan