Tıp Fakültesi Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Ahmet Oğuzhan Özen’e TÜSEB Hizmet Ödülü

Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Alerji-İmmunoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Oğuzhan Özen, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) Hizmet Ödülü’ne layık görüldü.

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde ve Sağlık Bakanlığı’nın ev sahipliğinde düzenlenen 8. Türk Tıp Dünyası Kurultayı kapsamında Nobel Ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar adına bu yıl 6.'sı verilen 2022 TÜSEB ödülleri sahiplerini buldu. Ödül kazananlara ödülleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tevdi edildi. 2022 TÜSEB Aziz Sancar Bilim Ödülü'ne Koç Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Halil Kavaklı, 2022 TÜSEB Hizmet Ödülü'ne Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Oğuzhan Özen, 2022 TÜSEB Özel Ödülü'ne Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aykut Özdarendeli layık görüldü.

2022 TÜSEB Teşvik Ödülleri ise Penn State ve Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Tarık Özbolat, Adnan Menderes Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özge Çevik, Koç Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sedat Nizamoğlu, Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmail Öçsoy, Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tunca Doğan'a verildi.

Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Kurt, senato toplantısı öncesinde TÜSEB Hizmet Ödülüne layık görülen Prof. Dr. Ahmet Oğuzhan Özen’i başarısından dolayı tebrik ederek kendisine teşekkür belgesi takdim etti. Prof. Dr. Mustafa Kurt konuşmasında “2021 yılında Araştırma Üniversiteleri arasındaki yerini alan Marmara Üniversitesi, bilimsel ve akademik çalışmaları her daim destekleyecek ve tüm imkanları seferber edecektir. Tıp Fakültemiz öğretim üyesi değerli hocamız Prof. Dr. Ahmet Oğuzhan Özen’i insan sağlığına katkılarından dolayı tebrik ediyorum, ayrıca genç akademisyenlerimize örnek olması vesilesiyle kendisine çok teşekkür ediyorum” dedi.

İnsan sağlığı alanında yaptığı çalışmalarla hepimizi gururlandıran değerli öğretim üyemiz Prof. Dr. Ahmet Oğuzhan Özen’i tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.