TÜBİTAK-1001 Projesi Kapsamında 3 Projemiz Destek Almaya Hak Kazandı

2021 yılı birinci döneminde yapılan başvuru kapsamında TÜBİTAK – 1001 projelerinin bilimsel değerlendirme sonuçları açıklandı. TÜBİTAK 1001 – Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında 2021 yılı birinci döneminde Araştırma Destek Programları Başkanlığı’na (ARDEB) sunulan projelerin değerlendirme sonuçları açıklandı. Buna göre, Marmara Üniversitesi’nden 3 proje destek almaya hak kazandı.

Marmara Üniversitesi öğretim üyelerimizin yürütücülüğünü üstlendiği ve TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazanan projelerimiz aşağıdaki gibidir:

Proje Yürütücüsü

Bölüm

Proje Adı

Prof. Dr. Nesrin Kartal Özer

Temel Tıp Bilimleri Bölümü

Seipin Proteinin Yüksek Kolesterollü Diyet Ile Indüklenen Yağlı Karaciğer Hastalığındaki Rolünün Saptanması

Dr. Öğr.Ü. Hatice Tekiner Moğulkoç

Endüstri Mühendisliği  Bölümü

Elektrikli Araçların Elektrik Üretim Genişletme Problemine Entegrasyonu ve Optimum Araç Penetrasyon Seviyelerinin Belirlenmesi

Dr. Ceyda Kasavi

Biyomühendislik Bölümü