Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Tarafından “Kazakistan ve Rusya İzlenimleri” Semineri Düzenlendi

Marmara Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü tarafından Türkiyat Seminerleri dizisi kapsamında, 30 Kasım Perşembe günü “Kazakistan ve Rusya İzlenimleri” konulu seminer düzenlendi. Fen Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Seminerde Marmara Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yüksel Çelik, 2019-2021 yılları arasında Ahmet Yesevi Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak görev yaptığı süreçte Kazakistan’da edindiği izlenimleri çeşitli görseller eşliğinde katılımcılarla paylaştı. İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü Yeniçağ Tarihi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Uluskan ise, 18-24 Haziran 2023 tarihleri arasında Erasmus programı çerçevesinde gerçekleştirmiş olduğu Rusya seyahatini ve Moskova Devlet Üniversitesi’nde yürüttüğü faaliyetleri kısaca anlattı. Etkinlik hediye takdimi ve fotoğraf çekimi ile son buldu.