Türkiye Gençlik STK’ları Platformu - 5. Gençlik Liderliği Eğitim Programı Marmara Üniversitesi’nin Ev Sahipliğinde Düzenleniyor

Türkiye Gençlik STK’ları Platformu (TGSP) tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığı paydaşlığında düzenlenen Gençlik Liderliği Eğitim Programı (GLEP) 22 Ağustos – 26 Ağustos tarihleri arasında Marmara Üniversitesi Mehmet Genç Külliyesi’nde düzenleniyor.

Programa katılan Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Bugün aynı zamanda Malazgirt Zaferi’nin 951. yıldönümü, Anadolu’yu ebedi olarak bizlere vatan kılan tüm kahramanlarımızı başta Sultan Alparslan olmak üzere tüm şehitlerimizi minnet ve rahmetle yad ediyorum.” diyerek konuşmasına başlayan Bakan Kasapoğlu, “Türkiye Gençlik STK’ları Platformu’nu bu anlamlı çaba ve bu performansı göstererek bugünlere taşıdığı için tebrik ediyorum. Eğitim süreçleri çok önemli ama bunların sürekli, sürdürülebilir olması da başlatmak kadar önemli. Kendi üniversitem olan Marmara Üniversitesi’ni bu güzel çabayı desteklediği için başta Sayın Rektör olmak üzere çok teşekkür ediyorum ve tebrik ediyorum.” dedi.  Sözlerine “Sayın Cumhurbaşkanımızın genç odaklı siyaset anlayışı gereği son 21 yılda atılan adımlar herkesin malumu. Yine bu yolda gençliği güçlendirerek gençlerle yan yana yürümeye devam edeceğiz. Bu noktada STK’lar çok önemli kuruluşlar, biz de bu yönde tüm imkanlarımızla STK’larla birlikte bu yolu yürüyoruz. Gönüllülük ruhu zaten ülkemizin mayasında olan bir duygu. Ama bunun güçlendirilmesi lazım. İşte Türkiye Gençlik STK’ları Platformu bu çabayı ortaya koyuyor. Tabi ki bu çerçevede gençlerimizin ortaya koyduğu heyecan ve gayret bizler için en büyük umut, en büyük güç.” şeklinde devam eden Bakan Kasapoğlu “Gençlik ve Spor Bakanlığı Türkiye’nin her bir ilinde ve ilçesinde, imkanlarını gençler için ortaya koyan bir bakanlık. 327 adet Genç Ofis açtık. Gençlerin taleplerini karşılamak üzere çalışıyoruz. Spor altyapımızı güçlendirdik ve sonuçlarını da gümbür gümbür kazandığımız madalyalarla yaşıyoruz.” dedi.

 Bakan Kasapoğlu ayrıca “Tabi ki gençlik bu ülkenin en büyük gücü ve zenginliği. Türkiye 20 milyondan fazla genciyle Avrupa’nın en genç ülkesi. Gençlerimizi yanlış yöne çekmek isteyenleri, umutsuzluğa boğmak isteyenlere geçit vermedik ve vermeyeceğiz. İnanıyorum ki gençlerimiz de kararlılıkları, basiretleri ve çabalarıyla bu tür çabalara prim vermeyerek gereken cevabı verdiler. Lütfen az önce bahsettiğim gibi Gençlik ve Spor Bakanlığı ile olan irtibatınızı iletişiminizi çok güçlü tutun. Tüm imkanların sizler için olduğunu, çabamızın sizlerle yan yana, sizlerle birlikte gerçekleşmesi gerektiğini unutmayın. Bakanlığımızın ‘Gençler Bakanlığında’ isimli bir programı var. Bu vesileyle bugün bu tanışmayı güçlendirmek üzere, buradaki tüm arkadaşlarımı inşallah en kısa zamanda Ankara’da bir gün ağırlayıp, sizlerle orada beraber olmak istiyorum. İnşallah siz de bu daveti karşılıksız bırakmazsınız.” diyerek programa katılan gençleri Ankara’ya davet etti.

Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kurt ise programda yaptığı konuşmada “Bu kadar hayırlı ve faydalı işler yapan gençlerimizi ağırlamaktan dolayı Marmara Üniversitesi adına çok mutlu olduğumuzu belirtmek isterim. Üniversitemiz, sunduğu eğitim ve öğretim olanaklarının yanında, toplumsal yaşamın ayrılmaz bir parçası olan Sivil Toplum Kuruluşları ile iş birliği içinde, ülkemizin kalkınmasına, gelişmesine hizmet eden projelerde yer almayı da kendine misyon edinmiş bir üniversitedir. 76 bine yakın öğrencisi ile ülkemizin en büyük üniversitelerinden biri olan Marmara Üniversitesi, geçtiğimiz yıl kazandığı Araştırma Üniversitesi unvanıyla birlikte eğitim öğretim programlarında yeni bir vizyon ortaya koymaktadır. Öğrencilerimize ve araştırmacılarımıza eğitim ve öğretimin yanı sıra mükemmel bir araştırma ortamı sunma hedefiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ancak üniversitemizin öğrencileri ile birlikteyken sık sık belirttiğim gibi; üniversite öğrencisi olmak sadece akademik, bilimsel ve teknik donanım kazanmak değil, aynı zamanda, sosyal sorumluluk bilinci kazanmaktır.” diyerek, “Ülkemiz gençlerinin yararına olabilecek her türlü faaliyete de kurum olarak destek sunmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Sevgili gençler, sözlerime son vermeden önce, gençlik enerjinizi hep hayırlı ve yararlı işlerde kullanmanızı temenni ediyorum. Bugün başlayan Gençlik Liderliği Eğitim Programı’nın ve önümüzdeki dönemdeki tüm faaliyetlerinizin başarıyla geçmesini diliyorum. Nerede gençlik ve spor varsa, elinden gelen tüm desteği gösteren, bize de üniversitemizin mezunu olarak destek olan Sayın Bakanımız Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na huzurunuzda şükranlarımı arz ediyorum.” ifadeleriyle sözlerini noktaladı. Daha sonra Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Kurt birlikte kampüsü gezerek öğrencilerle bir süre sohbet etti ve yapılan çalışmalar hakkında görüştü.

Türkiye Gençlik STK’ları Platformu (TGSP) tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığı paydaşlığında düzenlenen Gençlik Liderliği Eğitim Programı (GLEP), yeni döneminde 12 şehirde (Eskişehir, Isparta, İstanbul, Karabük, Manisa, Muğla, Muş, Osmaniye, Rize, Sakarya, Sinop, Siirt) eğitim düzenledi.  Gençlik çalışmalarında gönüllülüğün esas alındığı ve 269 kişinin katıldığı Yoğunlaştırılmış Eğitim Kampında alanında uzman eğitmenler tarafından atölyeler gerçekleştirilecek. Bir Gençlik Grubu Kurmak ve Sürdürmek, Etkili Sunum Becerileri, Gençlik Liderliğinde Hikâye Anlatıcılığı ve Grup Oyunları, Gençler için Eğitim Programları Hazırlama, Grup Kimliği Oluşturma, Grup Davranış Yönetme, Gençlik Liderliğinde Drama Farkındalığı, Kişilik Yapılanması, Sanat Atölyesi ve Takım Oyunları atölyelerinden oluşan program 27 Ağustos’ta sona erecek.

HIZLI ERİŞİM