TÜSEB ile SABİOTEK’den İş Birliği Protokolü

Marmara Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa rektörlerinin katılımıyla,  Sağlık Biyoteknolojisi Mükemmeliyet Ortak Uygulama Ve Araştırma Merkezi (SABİOTEK) ve  Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) arasında  iş birliği protokolü Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü Otağ-ı Hümayun’da   imzalandı. 

Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.  Mustafa Kurt, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, İstanbul Üniversitesi- Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın ve TÜSEB Başkanı Prof. Dr. Erhan Akdoğan’ın yer aldığı imza töreninde yapılan protokol kapsamında Sağlık Biyoteknolojisinde proje, personel, eğitim ve altyapı iş birliği ile ülkemize bilim, ekonomi ve yükseköğrenim alanlarında katma değer kazandırabilecek önemli bir adım atıldı.

TÜSEB Başkanı Prof.Dr. Erhan Akdoğan konuşmasında, Türkiye’nin son yıllarda savunma teknoloji alanındaki ivmesinin bir irade sonucu gerçekleştiğini; aynı iradenin özellikle pandemiden sonraki kırılmayla birlikte sağlık bilim ve teknolojileri alanında da gösterildiğini dile getirdi. Akdoğan ayrıca yerli tanı kiti ve yerli aşının da TÜSEB’in destek, koordinasyon, yönlendirmesi ve kurmuş olduğu işbirliği modelleri ile beraber gerçekleştirildiği belirtti.

Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kurt ise öncelikle,  SABİOTEK'in kurulma aşamasında gösterdikleri irade ve kararlılık için Yıldız Teknik Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi- Cerrahpaşa rektörlerine teşekkür etti. Kurt, konuşmasında Sağlık Bakanlığı tarafından sağlık alanında dünyada örnek gösterilebilecek çalışmalara imza atıldığını ve   koronavirüs döneminde  TÜSEB’in önemli çalışmalara öncülük ettiğini belirterek söz konusu işbirliğin  meyvelerini çok yakın zamanda alacağı konusunda  ümitli olduğunu sözlerine ekledi. 

HIZLI ERİŞİM