Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü Anma Töreni

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü Anma Töreni; vefatının 82’nci yılında, Marmara Üniversitesi Göztepe Yerleşkesinde, rektörümüz Prof. Dr. Erol Özvar, rektör yardımcıları, dekanlar ve çok sayıda ilgilinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Tören, Rektör Prof. Dr. Erol Özvar tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başladı. Saygı duruşunun ardından Atatürk Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Uslu’nun yönetimde İstiklal Marşı okundu. Törende Atatürk’ü anma konuşmasını Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Satan yaptı.

Prof. Dr. Satan konuşmasında; askeri başarıları ile elde ettiği karizmasını siyasi alana da taşıyan Mustafa Kemal Paşa’nın, 1920-1928 arasında Türk tarihinin en büyük, en radikal siyasi devrimlerini gerçekleştirerek Türklerin Atası Atatürk adını aldığını, askeri ve siyasi başarıları ile 20. yüzyıldan 21. yüzyıla Türkiye’de üzerinde uzlaşı sağlanan tek lider olduğunu belirtti. Satan, "1933 yılında bir tek üniversite ve bazı kıymetli yüksekokullarla yola çıkan Cumhuriyet Türkiye’sinde bugün 203 üniversitede, 8 milyona yakın öğrenci eğitim alıyor. 1933’te tek üniversite için yurt dışından akademisyen getirtilirken, akademisyen sayısı bu yıl 175 bine yaklaşmıştır. Atatürk’ün ifadesi ile Türkiye, asker ordusu kadar güçlü ilim ordusuna sahiptir. Vefatının 82. yılında Cumhuriyetimizin banisi, Halaskar Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü minnet ve saygı ile anıyorum" sözleri ile konuşmasına son verdi. 

HIZLI ERİŞİM