Uluslararası 5. Marmara Eczacılık Fakültesi Öğrenci Kongresi Yapıldı

Eczacılık Fakültesi ev sahipliğinde düzenlenen Uluslararası 5. Marmara Eczacılık Fakültesi Öğrenci Kongresi (5. MEFKO) 4-6 Ekim 2019 tarihleri arasında Pendik Green Park Otel’de gerçekleştirildi.

Kongre açılış konuşmaları Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ş. Güniz Küçükgüzel ve Kongre Öğrenci Başkanı Fatih Yeter tarafından yapıldı. Türkiye'nin dört bir yerinden 600'e yakın eczacılık fakültesi öğrencisinin katıldığı kongrede, 18  konuşmacı 13 farklı oturumda sunum yaptılar. Kongrede bilimsel komite tarafından seçilen 10 özet, poster olarak sergilendi.

Kongrenin ana teması olan ilaç biyoteknolojisi (Mefko-Biyo) yanında, eczacılıkta kooperatifçilik, sektörde girişimcilik, onkoloji eczacılığı, eczacılık hukuku gibi konulara ilişkin güncel bilgiler paylaşıldı. Kongrenin "Başkanlar-Sorular" oturumunda eczacılık mesleğinin sorunları öğrenci gözüyle değerlendirildi; meslek örgütü başkan ve temsilcileri ile birlikte çözüm önerileri getirildi. “Aşkın Biyokimyası” başlıklı sunum da öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü. Kongrede sunumların yanı sıra, yaklaşık 200 öğrencinin katılımıyla, bitkisel çay hazırlama, klinik eczacılık, kozmetik, yoga gibi atölye çalışmaları gerçekleştirildi. 

Kongre sonuç bildirgesinin okunması ve geleneksel kongre toplu resim çekimi ile bilimsel program; çeşitli kültürel gezilerin gerçekleştirilmesiyle de sosyal program sona erdi.

 

HIZLI ERİŞİM