Uluslararası Regeneron ISEF Bilim ve Mühendislik (International Science and Engineering Fair) Yarışması Başarısı

Üniversitemiz Teknoloji Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr. Muhammet Uzun’un Akademik Danışmanlığını yaptığı “A Novel Hemp Reinforced Auxetic Structure to Develop Sustainable Wind Turbine” isimli proje Samsun Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Safa Merve Zehiroğlu ve İclal Şeker tarafından ABD’nin Georgia eyaletinin başkenti Atlanta şehrinde yarışmaya hak kazandı. Dünyanın en büyük liseler arası bilim yarışması olan Regeneron ISEF etkinliğine 63 ülkeden 1.140 proje katıldı. TÜBİTAK tarafından ön değerlendirme, bölge değerlendirmesi, final değerlendirmesi ve uluslararası proje yarışmalarına katılacakların belirlenmesi olmak üzere 4 aşamadan geçerek Regeneron ISEF etkinliğine ülkemizden 13 proje katılım hakkı kazandı.

Yarışmaya katkılarından dolayı hocamızı ve ülkemizi uluslararası olimpiyatlarda başarı ile temsil eden öğrencilerimizi kutlar başarılarının devamını dileriz.