Üniversite öğrencilerine bütünleme müjdesi

YÖK Genel Kurulu’nda alınan kararla tüm üniversitelerde bütünleme sınavı yapılmasına karar verildi.

YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya, YÖK’ün internet sitesindeki Yükseköğretim Kurulu Bilgi Paylaşım Forumu’nda yayımlanan mesajında, ”Forum sayfamızda yer alan ‘Yaz Okulu ve Bütünlemeler’ kategorisine gönderilen mesajlar ve Üniversiteler Bölge Toplantıları kapsamında Türkiye genelinde görüştüğüm öğrencilerden gelen talepler üzerine 3,5 milyon öğrencimizin yüzünü güldürecek yeni bir karar almış bulunmaktayız” ifadelerini kullandı.

Çetinsaya, son 6 aydır bölge toplantıları yaparak ve öğrenci temsilcileriyle görüştüğünü belirterek, çeşitli konularda öğrencilerden talepler geldiğini söyledi. Bu talepler arasında bütünleme ve yaz okuluyla ilgili konuların da yer aldığını söyleyen Çetinsaya, bütünleme hakkının tüm öğrencilere tanınması gerektiği konusunda mutabakata vardıklarını ifade etti. Çetinsaya,  ”Bu, kesinlikle yaz okullarının kaldırılacağı anlamına gelmiyor, sadece bütün öğrenci arkadaşlarımın bütünlemeye girmek istemelerinin doğal bir hak olduğunun tescili anlamına geliyor” şeklinde açıklama yaptı.