Üniversite Psikolojik Danışma Ve Rehberlik Merkezleri Afet Sonrası İş Birliği Çalıştayı Düzenlendi

Marmara Üniversitesi Psikolojik Danışma Uygulama ve Araştırma Merkezi (MARPAM) tarafından 9 Mart 2023 tarihinde çevrim içi düzenlenen ‘Üniversite Psikolojik Danışma Ve Rehberlik Merkezleri Afet Sonrası İş Birliği Çalıştayı’ 18 farklı üniversitede görev alan 61 öğretim üyesi ve merkez çalışanlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Çalıştayın sabah gerçekleştirilen oturumunda, MARPAM Müdürü Prof. Dr. Müge Yüksel moderatörlüğünde, üniversite Psikolojik Danışma ve Rehberlik Merkezlerinin afet sonrası afetzede öğrencileri ile yürüttükleri çalışmalar ve uygulamaların paylaşımı yapıldı. Öğleden sonraki oturumda ise MARPAM Müdür Yardımcısı Prof. Dr. A. Nilgün Canel’in moderatörlüğünde, ‘Üniversite Öğrencilerinin Afet Sonrası Ruh Sağlıklarını Korumak’ adına üniversite psikolojik danışma ve rehberlik merkezlerinde yapılan özgün uygulamaların sunumu gerçekleştirildi.  Çalıştaya katılan 18 üniversitenin ortak kararı ile deprem sonrası yaşanılan travmanın ilerleyen evrelerinde yapılabilecek müdahale planına ilişkin uygulamalara yönelik program geliştirilmesi konusunda fikir birliğine varıldı.