Üniversite – Sanayi İş Birliği ve Uzmanlaşmış Meslek Yüksekokulları Semineri Gerçekleştirildi

Marmara Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Tasarım Bölümü’nün düzenlediği “Üniversite – Sanayi İş Birliği ve Uzmanlaşmış Meslek Yüksekokulları” semineri 14 Ocak 2022 tarihinde Marmara Üniversitesi Mehmet Genç Külliyesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Mustafa Gültepe’nin konuşmacı olarak katıldığı seminerde hazır giyim sektörünün dünyada ve Türkiye’deki önemi ve sektörün geleceği ele alındı. Karbon ayak izi, sürdürülebilirlik ve yeşil mutabakat konularının gündeme gelmesiyle birlikte sektörde meydana gelen değişim ve dönüşümleri aktaran Gültepe, gelecekte ortaya çıkacak yeni meslek kolları hakkında gençleri bilgilendirdi. Seminerde İHKİB’in yürüttüğü uluslararası projelere ve öğrencilere sunduğu eğitim imkanlarına değinen Mustafa Gültepe, öğrencilerin donanımlarını artırmaya yarayacak yol gösterici tavsiyelerde bulundu.

Seminerin son bölümünde Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin sektör hakkındaki soruları, İHKİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Jale Tunçel, Yönetim Kurulu Üyesi İlker Karataş ve İHKİB Eğitim Vakfı Genel Sekreteri Süleyman Çakıroğlu tarafından cevaplandı.

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ile Talu Tekstil Sanayii ve Tic. A.Ş. arasında Üniversite-Sanayi İş Birliği Protokolünün de imzalandığı etkinlikte, İHKİB Başkanı Mustafa Gültepe’ye Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Mustafa Ay tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

HIZLI ERİŞİM